„Îmbunătățiri Funciare“, spre privatizare

Societatea Națională “Îmbunătățiri Funciare” (SNIF) a fost divizată, la sfârșitul anului trecut, în baza Legii 138/2004, în Agenția Națională “Îmbunătățiri Funciare” (ANIF) și SNIF. Conform declarațiilor directorului ANIF, Sucursala Suceava, Mihai Lungu, Agenția a intrat în posesia patrimoniului, dar și a unei părți din personal, în timp ce SNIF a rămas cu utilajele, dorindu-se privatizarea până la finele acestui an.
 

Cu alte cuvinte, sarcinile au fost împărțite între cele două instituții. Documentația, măsurătorile, sesizările intră în atribuțiile ANIF, în timp ce SNIF se ocupă de realizarea lucrărilor în prealabil. Până la sfârșitul acestui an, Societatea Națională “Îmbunătățiri Funciare” va fi privatizată, iar lucrările de reabilitare sau întreținere vor fi scoase la licitație de către Agenția Națională “Îmbunătățiri Funciare”. Cea mai mare problemă cu care se confruntă la ora actuală ANIF constă în lipsa fondurilor. “Dispunem de fonduri de la buget, dar acestea nu sunt suficiente. Avem în administrare 3454 hectare de irigații, 43658 de hectare de desecare, 1400 km de drumuri de exploatare”, ne-a spus Mihai Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: