Hoții l-au călcat (și) pe subprefect…

> Dacă vrei să te primenești, pe la corp și pe la suflețel, apoi o singură cale am, a-cu, la îndemână (și dacă ai un pic de mașină): du-te, în stămâna asta (poate și-n cealaltă), să vezi ghioceii & brândușele (unele albe) de pe Șoarecu. Șoarecu este una din cele mai faine tihărăi ce despart Marginea de Sucevița. Fă-ți olecuță de timp și du-te acolo: ia musai și pruncuții cu tine (vor rămâne marcați sublim toată viața). Ai să vezi (dar eu nu-ți pot povesti decât f. palid) câteva platouri de dimensiunea stadionului “Areni”, cu toatele în etalare de splendori cum n-ai mai văzut niciodată.
 

Dumitru Brădățan

În ultima vreme, poposesc pe-acilea – numai și numai pentru fascinantul spectacol – duium de poporeni (unii chiar veniți special din București pentru asta). Ce mai șezi?! Urcă în… faeton, dă bice și… Adelante! > De ce punem lumânări?! Răspunde astăzi amicul nostru, Marele Inițiat Michael Omraaam Aivanhov: Lumânările și candelele aprinse în biserici sunt simboluri ale spiritului și sufletului nostru pe care trebuie să le aprindem zilnic de la flacăra celestă. Și atunci când le-am aprins, pu-tem aprinde totodată și alte spirite și suflete din jurul nostru. În bisericile ortodoxe, în noaptea Paștelui, fiecare credincios ține în mână o lumânare. Preotul începe prin a aprinde o lumânare; ajutorul său cel mai apropiat o aprinde și el pe a sa; apoi, unul după celălalt, fiecare credincios își aprinde lumâ-narea de la flacăra celui de lângă el, și astfel, din aproape în aproape, se poate spune că focul călătorește… până în momentul în care biserica este plină de o mulțime de mici flăcări! Învățați nu nu-mai să vă aprindeți spiritul și sufletul vostru, dar, totodată, odată ce le-ați aprins, să între-țineți flacăra lor astfel ca și alte spirite, alte suflete să poa-tă veni să ia lumină de la a-ceastă flacără… > Directorul școlii din Marginea, pedago-gul de umanioare I. Lostun, are în bătătură, pe-o poartă, două splendide spoturi proteguitoare; pe una scrie, după buna tradiție, “Câine rău!”, iar pe o alta – și-aci m-am hlizit de m-am prăpădit și apoi m-am regăsit – scrie leit astfel: “Această proprietate este păzită și de PISICI!” (și c-o poză haioasă, afeerntă). Hm, daa! Pisicile sunt singurii burghezi cu care poate fi încheiat un pact… > Apooi, dupe ce mie mi-au șutit lotrii schiurile f. mișto (și cu clăparii din dotare), ia te uită că, mai zilele trecute, megieșului meu (cu hogeac fain la Sucevița, ca și superiorul său), dlui Sandu Ștefan Băișanu, i-au furat – ‘r—ați ai’ reacu de nesimțiți – hidroforul (și nu e prima oa-ră!?) și… și… i-au cotrobăit, spre ciordeală, prin cele frumoase și luxoase odăi. Oricum, Pristanda et comp. va avea o vreme bună de lucru, altminteri… Ș-apooi, poate mă mai dau și eu iarăși cu schiurile, că de la Aghaton-Șpagaton la vale există și pe la noi omătul artificial. Cam ca toate cele… (D.B., și el hard indignat)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: