Profesionalism și măiestrie

Recenta expoziție personală (realizată cu sprijinul material al dnei farm. Victo-rina Munteanu din București) a Veronicăi Gridinoc, de la Galeria de Artă „Ion Irimescu” din Suceava, a reprezentat pentru iubitorii de artă plas-tică un adevărat prilej de de-lectare. Născută la Pașcani, în 1940, Veronica Gridinoc este absolventă a Facultății de Artă Plastică din Iași și a devenit membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România datorită talentului și activității expo-ziționale desfășurate de-a lungul timpului. Și-a oferit creațiile sale judecății estetice prin expozițiile deschise la Suceava, Botoșani, Brașov, Predeal, Rădăuți și prin parti-cipările la numeroase saloane, concursuri și expoziții de grup. A abordat diferite tehnici și genuri artistice: pictura în ulei, grafica de șevalet, ilus-trația de carte, arta decorativă și arta vestimentară, cu se-riozitate și competență.
 

Cele patruzeci de acuarele prezentate îngrijit în expoziția la care ne referim demonstrea-ză profesionalism și măies-trie. Utilizând mijloace tradi-ționale de expresie, Veronica Gridinoc ne dezvăluie latura încărcată de sensibilitate a personalității sale. Creațiile ei își au izvorul în realitate, dar capătă prin metamorfoze as-pecte onirice. Fluiditatea pig-menților, transparențele spe-cifice acuarelei sunt folosite pentru obținerea unor efecte de lumină inedite. Armoniile cromatice folosite cu simț artistic și în același timp cu mă-iestrie contribuie la crearea unui ansamblu extrem de u-nitar al întregii expoziții, fără însă să tindă spre monotonie. Caracterul liric al lucrărilor sale este subliniat și prin evo-carea unor nume celebre ale poeziei românești: Eminescu, Labiș, Arghezi ș.a. Reușita creațiilor sale își are fundamentul în experiența și harul artistic. Spontanei-tatea trăsăturilor facturale se împletește fericit cu știința compunerii spațiale. Reflexele de lumină sunt elaborate cu grijă și pricepere. Detaliile din natură se întâlnesc cu forme misterioase din atmosferă. De altfel, natura este punctul de plecare, de inspirație și motiv de obținere a unor alternanțe de accente precise cu suprafețe catifelate. Acordurile croma-tice grave, profunde, bucură ochii și transmit ușor emoția și sensibilitatea artistică care a existat în momentul efor-tului creator.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: