Pentru posesorii de garaje construite cu depășirea suprafeței autorizate

Milioane de lei suprataxă

Viceprimarul Angela Zarojanu a ținut să atenționeze, încă o dată, proprietarii de garaje cu suprafețe mai mari decât cea prevăzută în autorizația de construire, că trebuie să intre în legalitate până la 30 iunie anul acesta. Până una-alta, pentru a-i stimula pe cei aflați în asemenea situație, prin hotărâre de Consiliu Local, de la 1 ianuarie 2005 s-a introdus o suprataxă de 35.000 de lei pe metru pătrat și lună, față de cea normală de 750 de lei pe metru pătrat și lună.
 

Angela Zarojanu

Și, dacă deținătorii de garaje aflate sub incidența actului normativ amintit înțeleseseră că cei 35.000 de lei trebuie dați numai pentru fiecare metru ce depășește suprafața autori-zată, adjunctul șefului execu-tivului municipal mențio-nează expres că obiectul supraîncasării îl face întreaga întindere a adăpostului pentru autoturisme. „În momentul în care suprafața construită nu coincide cu suprafața prevăzută în autorizația de construire, înseamnă că acea construcție este ilegală” , arată viceprimarul Zarojanu. Domnia sa spune că numărul celor care nu s-au conformat până la 31 decembrie este foarte mic, unii sperând în revocarea hotărârii în cauză. Angela Zarojanu a recunoscut că finalizarea procedurii de autorizare este condiționată de plata la zi a obligațiilor datorate primăriei, inclusiv cele din suprataxă. De spe-cificat este faptul că, pe lângă cheltuiala cu reautorizarea, estimată la 10 milioane lei, unii proprietari mai au de achitat și suprataxe de câteva milioane lei. „La 1 iulie gara-jele neautorizate vor fi demo-late sau vor trece în proprie-tatea primăriei, iar foștii pro-prietari vor fi despăgubiți”, a încheiat viceprimarul liberal al municipiului reședință de județ, adăugând că toate aceste demersuri au loc sub impe-rativul introducerii ordinii în urbanism.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: