Arhitectul

O impresionantă expoziție, Bienala de Arhitectură – București 2004, la Muzeul de Istorie Suceava, și o alta, foarte interesantă, de Arhitectură Spaniolă Contemporană, la Muzeul de Științele Naturii din Suceava, readuc în forță în atenția suceveanului personalitatea arhitectului. Era cumva și timpul, dacă ne gândim că scriitorii, artiștii plastici, artiștii fotografi și muzicienii au fost mereu vii, prezenți în viața municipiului, și ca să-și clameze necazurile, e drept, dar și ca să-și împărtășească bucuriile locuitorilor cetății.
 

Or, cu excepția lucrărilor de absolvire de anul trecut ale elevilor de la specialitatea Arhitectură a Liceului de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava, nu mai ținem minte, în ultimul deceniu, vreo invitație la dialog a arhitectului cu suceveanul, deși cei vreo sută de elevi de acum din clasele IX-XII la această specialitate dovedesc respectul lui pentru profesie. Iată însă că Filiala Teritorială Nord-Est a Ordinului Arhitecților din România în-cearcă să iasă în văzul lumii, și cu această manifestare expozițională, și cu o revistă, și cu o masă rotundă, la care sunt invitați arhitectul și publicul larg. Nu însă ca să stea de vorbă despre Suceava de azi și de mâine, ci ca să afle răspunsul la întrebarea dacă este produsul de arhitectură o creație de autor. Cum răspunsul ni se pare clar, doar că arhitectul, orgolios ca toți creatorii de cultură, ca toți artiștii, vrea să-l mai audă și din gura mulțimii, sperăm ca suceveanul să plece de acolo cu un plus de încredere în arhitect și în ceea ce poate să facă și poate că va și face arhitectul Sucevei pentru Suceava noastră.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: