Nu chiar ca pe „Discovery”, dar

Criminaliștii sunt cei mai „utilați“ polițiști suceveni

Presa din Suceava a dat ieri o tură în „culisele” IPJ, adică în birourile criminaliștilor, în partea tehnică și științifică a activității polițiștilor. Chiar dacă departe de ceea ce se vede pe canalul „Discovery”, e limpede însă că polițiștii suceveni intră încet dar sigur în ceea ce în alte țări înseamnă normalitatea posibilităților de prelevare a urmelor și probelor din mediul infracțional. Subcomisarul Sorin Pascar, șeful Serviciului criminalistic, a prezentat ziariștilor puțin din ceea ce înseamnă munca polițiștilor din acest compartiment în care s-au investit cei mai mulți bani ai poliției sucevene și unde se află cea mai bună „utilare” informațională din tot Inspectoratul.
 

Cu ajutorul u-nor programe performante, criminaliștii sunt capabili acum să identifice falsurile din documente, bancnotele contrafăcute și alte „tehnici” practicate de infractori. Alt program operațional de mare ajutor este Image Track, care stochează informații despre infractori, fizionomiile acestora, poate întocmi portrete robot foarte aproape de imaginea reală a celui căutat de poliție. Compartimentul de dactiloscopie al Serviciului criminalistic al IPJ Suceava și-a dovedit de mult utilitatea în identificarea autorilor de fapte penale, cea mai recentă fiind în cazul lui Mihai Gherman, zis „Porcu”, dovedit ca autor al mai multor spargeri de locuințe din județ. Criminaliștii suceveni speră să poată intra „în pâine” anul acesta și detectorul de minciuni, care are nevoie doar de un psiholog care să știe să-l folosească, dar și să fie implementate alte programe de calculator care să permită identificarea operativă și sigură a infractorilor locali.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: