De 8 Martie – citația, de Buna-Vestire – la „cremenal”

Aproape jumătate din deliberativul șcheian, în instanță

Astăzi, la Judecătoria Suceava, are loc primul termen din procesul de insultă și calomnie intentat de viceprimarul de Șcheia, Octavian Dârja, unui număr de 6 dintre foștii săi colegi de deliberativ local, care, într-o recentă ședință, l-au acuzat de fapte ne-conforme cu statutul său. Tot atunci, 9 din cei 15 aleși ai să-tenilor l-au demis pe vice, pe baza afirmațiilor făcute de cei 6. Octavian Dârja a fost acuzat de faptul că s-ar ocupa, haotic, de exercitarea atribuțiilor ce-i revin, că locuiește de fapt în Burdujeni și face naveta în Șcheia, având o mutație fictivă domiciliară în comună, că s-ar folosi în interes personal de mașina Primăriei și că ar fi fost depistat în exercitarea atribuțiunilor de serviciu sub influența băuturilor alcoolice. Acuzatorii săi au afirmat și că s-ar fi folosit în interes personal de beneficiarii Legii 416/2001 de acordare a venitului minim garantat.
 

Octavian Dârja

Ulterior, prefectul de Suceava s-a opus hotărârii CL Șcheia, considerând-o împotriva legii. În judecată sunt dați de edilul de Șcheia consilierii Ioan Scotnițchi (fost viceprimar pe vremea administrației trecute) – PSD, Doroftei Vasile Vaslavschi – PD, Dimitrie Roșu – PUR, Constantin Mihoc – PUR și peneliștii Sorin Gavril Semeniuc și Ghiorghiță Ciot. „Mi s-au adus insulte și ca-lomnii greu de suportat. Eu le mai treceam cu vederea, unii dintre cei incriminați mi-au fost prieteni, colegi, dar mi-au afectat familia, părinții în pri-mul rând, care nu mai pot scoa-te capul în comună. De 8 Mar-tie, le-am oferit un mărțișor, căci atunci le-a venit citația pentru proces, iar de Bu-na-Vestire îi invit la judecată. Legea e lege pentru toți și nu e posibil să o nesocotească doar pentru simplul fapt că sunt mai mulți. Eu știu că am drep-tate și o voi dovedi”, a spus vicele de Șcheia. Octavian Dârja le cere celor 6 consilieri drept daune morale câte 200 de milioane de fiecare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: