Un utilaj de la ROSAL GRUP a omorât ieri o femeie

> Niculina T., de 62 de ani, a murit pe loc, după ce mașina a trecut cu o roată peste ea
> În același eveniment a fost accidentat grav încă un sucevean, de 49 de ani, internat la spital cu multiple fracturi
> La expertiza tehnică făcută de polițiști s-a constatat că utilajul firmei Rosal Grup circula fără frână de mână și fără cea de motor
Ieri dimineață, în jurul orei 9,15, o femeie de 62 de ani a fost lovită mortal, de un utilaj de salubrizare, pe trecerea de pietoni de lângă Policlinica Suceava. Niculina T. din localitate a murit pe loc, după ce un plug cu împrăștietor de nisip aparținând SC Rosal Grup, societatea de salubrizare a municipiului, a lovit-o și a călcat peste ea cu roata din stânga-față.
 

Un utilaj de la ROSAL GRUP a omorât ieri o femeie

A doua victimă a accidentului a fost Florin Roman, de 49 de ani, lovit și el cu lama utilajului, dar care a scăpat cu viață. Bărbatul a fost internat ieri la Spitalul Județean Suceava cu multiple fracturi. Ambele persoane traversau bulevardul împreună cu un grup compact de pietoni, dar nu au mai reuși să ajungă pe celălalt trotuar, fiind surprinși de utilaj. Zeci de suceveni au trecut prin zonă și au privit îngroziți petele mari de sânge scurs pe carosabil din corpul femeii dece-date, în timp ce polițiștii făceau măsurători și cercetări la locul accidentului. „Am văzut cum i-a lovit. O femeie și un bărbat. Bărbatul s-a agățat de lama din față și cred că asta l-a salvat. Femeia a alunecat sub mașină și în secunda următoare a trecut roata peste ea. Mi s-a părut că mașina avea prea mare viteză la trecerea de pietoni. În cabină șoferul părea tare agitat, speriat…”, a declarat un martor al evenimentului. Din primele cercetări ale cadrelor de la Poliția Rutieră a municipiului Suceava, s-a constatat că vina pentru producerea accidentului aparține șoferului utilajului, Constantin Țihuleac, de 22 de ani din Siret, sau, mai precis, utilajului societății de salubrizare Rosal Grup. Angajatul acestei unități a declarat polițiștilor că a văzut de departe grupul de oameni care traversa, că a încercat să frâneze, dar mașina nu l-a „ascultat”. Expertiza tehnică făcută imediat după accident a confirmat că aceasta a fost lăsată să circule în municipiul Suceava cu grave defecțiuni tehnice, motiv pentru care șoferul nu a putut evita impactul cu pietonii ce traversau regulamentar. „Un jaf de mașină și nu este singura astfel folosită de Rosal”, a declarat unul din polițiștii prezenți la expertiză. Inconștiența coordonatorilor locali de la Rosal a fost mare, cât timp, ieri, plugul a fost trimis, în aceeași stare tehnică, la drum lung. În momentul accidentului, mașina fără frâne se afla în drum spre București, unde firma de salubrizare are sediul central, la chemarea șefilor care își retrăgeau de la Suceava utilajele de iarnă. Ieri a fost audiat și șeful de coloană auto de la Rosal Suceava și au fost solicitate de polițiști și fișele de protecție a muncii ale angajaților. În urma celor constatate, polițiștii vor sesiza inspectorii pentru protecția muncii, a căror prezență a fost considerată necesară cât timp un angajat al firmei a fost trimis să muncească pe o mașină cu defecțiuni tehnice.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI