Soluție antifaliment

Subprefectul Alexandru Băișanu a criticat ieri decizia DGFP de a cere falimentul societății PSIP SA Suceava. Finanțele au făcut acest lucru din cauza datoriilor ce depășesc 40 de miliarde de lei, pe care societatea le are la bugetul de stat. Subprefectul este nemulțumit de faptul că nu s-a ținut cont de soluția propusă de el, soluție ce a rezultat în urma discuțiilor pe care le-a avut cu reprezentanții societății în cadrul Comisiei județene de dialog social.
 

Alexandru Băișanu

Supărarea a fost generată și de faptul că domnia sa reușise să identifice un investitor, societatea suceveană Flor Construct, care dorea să păstreze cele 118 locuri de muncă de la PSIP. „M-am întâlnit cu ei de zeci de ori. Am discutat azi ceva, iar a doua zi se întâmpla altceva. E păcat, fiindcă că era o soluție super-elegantă și super-legală de a se rezolva problema. Era o licitație care s-ar fi desfășurat conform legii. Statul și-ar fi primit banii, iar oamenii își păstrau locurile de muncă. Acest aspect era foarte important ținând cont de faptul că municipiul Suceava trece printr-o perioadă destul de grea, când se închid întreprinderi, iar numărul șomerilor crește”, a mai precizat domnul Băișanu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: