Sirenele vor declanșa un exercițiu de alarmare

Joi, 24 martie, începând cu ora 10, când sirenele vor emite semnalul „Alarmă aeriană”, în municipiul Fălticeni se va desfășura un exercițiu de alarmare publică și o aplicație pentru situația producerii unor dezastre. În comunicatul comun al Primăriei Fălticeni și Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență sunt prezentate măsurile care trebuie luate imediat. Persoanele care se găsesc la locul de muncă trebuie să întrerupă lucrul sau alte preocupări, să acționeze cu calm, fără a produce panică, să folosească masca contra gazelor; conducătorii mijloacelor de transport sunt obligați să oprească imediat și să deschidă ușile, să asculte și să execute măsurile stabilite de autorități.
 

Fălticeni

Cei care se găsesc în locuri publice trebuie să-și pregătească mijloacele de protecție individuală, să asculte cu atenție comunicatele de-spre locurile cele mai apropiate de adăpostire și să se îndrepte către acestea. Locatarii care se află la domiciliu în momentul alarmei trebuie să oprească gazele naturale și alte surse de foc, să deconecteze aparatele electrice și sursele de iluminat, să îmbrace copiii și să apeleze la mijloacele de protecție individuală. Nu trebuie uitați nici vecinii, poate unii dintre ei nu au auzit semnalul. O ultimă privire asupra trusei sanitare, a documentelor de identitate și a rezervelor de apă, după care se intră cât de repede în locurile de protecție sau, dacă acestea nu există, în adăposturi naturale. Cei care au fost surprinși în stradă trebuie să părăsească imediat mijloacele de transport, să-și pregătească mijloacele de protecție individuală și să se îndrepte către cel mai apropiat adăpost. În cadrul unei ședințe operative a Comitetului municipal pentru situații de urgență și a reprezentanților Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență s-a stabilit și planul de acțiune care se va derula după încetarea alarmei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: