„Mi-s dragi femeile din Bucovina“

Complexul Muzeal Bucovina găzduiește, așa cum a mai informat ziarul „Crai nou”, o expoziție de fotografie semnată Mi-hai Florin Gherasim, însumând portrete de femeie în mai multe ipostaze: femeia – vânzătoare de fructe, femeia – mireasă, femeia din bordel, femeia – monahie, femeia – mamă, femeia – cerșetoare etc. Interesant din punct de vedere tehnic este portretul intitulat Vertigo, în care autorul realizează mișcarea subiectului într-o linie circulară. Este o expoziție solară, cu portrete exotice, pline de zâmbet, lumină și culoare.
 

Expoziția de fotografie semnată Mihai Florin Gherasim

Strădania lui Mihai Florin Gherasim de a pune în centrul atenției masculine, dar și al celei feminine, calitățile femeii, izvorâte din surprinderea atâtor ipostaze ale acesteia, a reușit. După ce a cochetat cu presa suceveană, în urma unui interviu, autorul a obținut un contract cu firma “CARNIVAL”, îmbarcându-se pe ultimul vas american care pleca din portul Trieste. Mihai Florin Gherasim a lucrat cinci ani în slujba unor companii americane precum “Carnival Cruise Lines”, “Ocean Images”, “Celebrity Cruises” etc., ca fotograf pe vase de croazieră, unde a intrat în contact cu oameni din toată lumea: din Columbia, Uruguay, Costa Rica, cu vorbitori de limba spaniolă, cu filipinezi, croați ș.a. Deși era angajat să imortalizeze diferite evenimente care aveau loc în aceste croaziere, Mihai a fotografiat ce i-a plăcut, fără să execute doar “comenzi”. În spatele zâmbetelor din aceasta expoziție se află foarte multă muncă, uneori în condiții foarte grele, Mihai fiind nevoit să lucreze la mai multe mașini în același timp, developând și 8 km de hârtie fotografică, până în zorii zilei, uneori. Chiar dacă a văzut atâtea tipuri și atâtea chipuri de femei, Mihai declară că lui îi sunt dragi femeile din Bucovina.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: