Măturile domnului Șereș

Citesc, mai zilele trecute, într-un ziar central de mare tiraj, un articol și mă crucesc. Scrie acolo, negru pe alb, cum că sucursalele de reparații și întrețineri ale Societății Electrica ar fi cumpărat, anul trecut, mături la prețul de zece milioane de lei bucata. Mai trec o dată cu privirea peste fraza respectivă și mă conving că nu m-am înșelat. Da, despre mături de 10 milioane bucata era vorba. Afacerea „murdară” a fost deconspirată nu de fiștecine, ci de chiar ministrul economiei și comerțului, Codruț Șereș. „Bomba” lansată prin presă de domnul ministru, care, probabil, a vrut să arate cât de furăcioși au fost cei dinaintea domniei sale, i-a lăsat pesemne perplecși pe mii de cititori.
 

Personal, m-am tot întrebat ce fel de mătură o fi fiind aceea de costă 10 milioane de lei. Cu siguranță că are coada aurită sau e dotată cu sisteme sofisticate ce au revoluționat întreaga tehnică în domeniul curățeniei. Precis că este teleghidată, acționează pe bază de senzori și curăță orice… mizerie. Chiar și umană. Unii spuneau, glumind, că ar costa 10 milioane, dar cu tot cu femeia de serviciu, care este doctorand în științe ecologice. Aș fi fost curios să văd și eu o asemenea minune. Și trebuie să recunosc că i-am condamnat pe nababii de la Electrica pentru banii „aruncați în vânt”. Asta vreo două zile, până când citesc, într-un alt ziar central, pe prima pagină, „bomba” reparatorie. Domnul ministru Șereș, vrând să scoată la iveală un abuz, a confundat niște echipamente energetice speciale, denumite MOP-uri (Mecanisme Eliopneumatice), cu mături. Ce mai contează! La câte bazaconii suportă hârtia în ziua de azi, mai merge una. Chiar dacă este spusă de un ministru.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: