Din cauza creșterii incidenței infecțiilor respiratorii

Mai puține vizite în spitale

DSP Suceava a cerut unităților spitalicești din județ să limiteze drastic numărul de vizitatori la bolnavi, întrucât incidența infecțiilor respiratorii acute a crescut simțitor în ultima perioadă, depășind limita maximă superioară așteptată pentru această perioadă, ne-a informat ieri dr. Odette Nicolae, director adjunct la DSP. În ceea ce privește cazurile de gripă diagnosticate clinic, deși numărul lor s-a dublat, ele se mențin încă în limitele așteptate pentru această perioadă.
 

Direcția de Sănătate Publică Suceava

În săptămâna 14-20 martie, au fost raportate din județ, către DSP, 3119 cazuri de infecții acute ale căilor respi-ratorii superioare, cu 167 internări, 1057 cazuri de pneumopatii acute, cu 133 internări, și 140 cazuri de gripă, din care 26 internate. Cea mai afectată categorie de vârstă a fost cea de 0-14 ani. Institutul Cantacuzino din București a izolat, din probele biologice recoltate de la copii suceveni suspecți de gripă, cu vârste cuprinse între 4 și 14 ani, primele 8 tulpini de virus gripal. Cinci dintre ele sunt de tip A, iar 3 de tip B, a mai spus dr. Nicolae.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: