Cupoane fără culoare politică

Cupoanele pentru subvenționarea agriculturii nu sunt „anexe la carnetul de partid” a avertizat prefectul de Suceava, dl Orest Onofrei, primarii din județ care au participat la o recentă instruire privind distribuirea acestor bonuri valorice. Pe de altă parte, primarul PSD din comuna Siminicea, dl Gheorghe Halița, a spus că primarii nu au nici un interes să obstrucționeze la nivel local politica Guvernului de subvenționare a agricultorilor, dat fiind faptul că interesul este de a ajuta cetățeanul: „Facem politica Guvernului la nivel local, fie că ne place sau nu.
 

Mai bine zis, facem politică o dată la patru ani, în rest facem adminis-trație. Avem aceleași interese, ca oamenii să fie mulțumiți, nu să ne obstrucționăm”. El apreciat, însă, că bonurile valorice destinate achiziționării de semințe, pesticide și îngrășăminte chimice vor fi tranzacționate ca și până acum, la colț de stradă, chiar dacă sunt personalizate. Totodată, dl Halița și-a exprimat nemulțumirea că Guvernul nu subvenționează și cultura de porumb, în condițiile în care 1 kg de sămânță de porumb tratată costă 40.000 de lei. El a apreciat că, în aceste condiții, agricultorii vor folosi sămânță netratată, ceea ce va conduce la li-mitarea producției de porumb.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: