Stela Acatrinei, vicepreședinte al CJ:

„Bugetul județean nu este un butoi de miere, din care se înfruptă care cum poate“

Vicepreședintele Consiliului Județean, Stela Acatrinei, ia poziție față de afirmații din mass-media locale, prin care unii oameni politici insinuează că bugetul județean ar fi „un fel de butoi de miere, din care se înfruptă care cum poate”. Dna Acatrinei îi asigură pe toți cei care pun sub semnul îndoielii modul în care sunt gestionate fondurile, că cheltuielile nu se fac decât în conformitate cu actele normative care guvernează întocmirea și execuția bugetului județean. Adjuncta șefului executivului județean recomandă persoanelor care fac afirmații de acest gen să se pună la punct cu Legea nr. 511 pe 2004 a bugetului de stat, în anexă la aceasta fiind foarte clar stabilite criteriile și indicatorii după care se repartizează banii din vistieria județeană.
 

Stela Acatrinei

„Bugetul județean nu este un sac în care băgăm mâna și fiecare lu-ăm câte un pumn de bani. Nici un specialist în domeniul bugetar nu-și poate permite ca, atunci când propune sumele de echilibrare pe unități administrativ-teritoriale, să nu respecte criteriile stabilite de actele normative în vigoare. Chiar dacă am avea o afinitate sau alta, legea nu poate fi încălcată și o respectăm întru totul”, arată vicepreședintele executivului județean. Stela Acatrinei a încheiat precizând că bugetul este aprobat în deliberativul județean, fiecare consilier având posibilitatea să conteste modul de repartizare a banilor, lucru care nu s-a întâmplat. Zilele trecute, un parlamentar al PNL declara că la conducerea Consiliului Județean trebuie adus un reprezentant al Alianței D.A., pentru că „la Consiliul Județean se dirijează banii”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: