Căminul social de la Ilișești, deschis de la 1 aprilie

Căminul pentru persoane vârstnice, de la Ilișești, realizat în parteneriat între Fundația Umanitară „Romanian Care” din Anglia și Societatea Creștină de Caritate Bethesda Suceava, va deveni funcțional începând din 1 aprilie a.c., a anunțat ieri dr. Ștefan Pușcașu, președintele societății sucevene. Clădirea a fost inaugurată în vara trecută, iar acum căminul își poate începe activitatea, întrucât a primit acreditarea din partea Comisiei Superioare de Acreditare de la Ministerul Muncii, Solidarității Sociale și Familiei. De asemenea, o veste bună este că jumătate din cheltuielile administrative vor fi suportate de Direcția Județeană de Asistență Socială.
 

Căminul social de la Ilișești

Căminul este deschis persoanelor în vârstă, singure, care nu au nici un venit și nici unde locui, dar și bătrânilor care au pensie și pot contribui cu o parte din aceasta. Are 22 de locuri, 18 dintre ele fiind pentru cei care vor sta permanent acolo, iar 4 sunt temporare. Acestea din urmă pot fi ocupate de bătrâni ale căror familii vor să-i lase în grijă pentru o perioadă, costul fiind de 6-7 milioane lei lunar. Dr. Pușcașu a mai precizat, în cadrul unei conferințe de presă, că primii bătrâni care vor locui acolo au fost recomandați de direcția menționată. Bene-ficiarii căminului acestuia vor avea condiții de cazare deosebite, în camere de 4 și două paturi, îngrijire medicală și asistență socială și mijloace diverse de petrecere a timpului liber. „Am ajuns în faza finală; n-a fost ușor, au fost multe hârtii de făcut. Consider că trebuie să avem un respect pentru bătrânii noștri, acesta a fost factorul care m-a determinat să încep acest proiect. Mi-am dorit să fac un cămin-model de îngrijire pentru bătrânii din județ. Fac un apel către oamenii de afaceri, cu situație materială bună. Cred că fiecare trebuie să ne implicăm și să ne pese de semenii noștri. Situația financiară oferită de stat nu asigură condiții la standarde europene. De aceea, ne vom implica în atragerea de sponsorizări din țară și străinătate, pentru ca la Ilișești condițiile de cazare, alimentație și petrecere a timpului liber să fie un etalon pentru centrele din țară și din zona Moldovei”, spune dr. Pușcașu. Construcția Căminului social de la Ilișești a început în 2002, iar investiția se ridică la 200.000 euro, fiind asigurată în întregime de partea engleză.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: