Risc de inundații

Mai multe terenuri agricole din Neagra Șarului, Șaru Dornei și Dorna Arini au fost inundate prin revărsarea râului Dorna, pe râul Siret cota de atenție a fost depășită cu 40 de cm în zona orașului Siret, iar râul Suceava are un debit crescut, fiind înregistrat un blocaj în zona Brodina. Prefectul Orest Onofrei a cerut, ieri, la o întâlnire cu primarii din județ ca aceștia să mobilizeze comisiile locale de apărare împotriva dezastrelor și să monitorizeze cursurile de apă, întrucât încălzirea bruscă a vremii a determinat creșteri semnificative ale debitelor și chiar inundarea unor suprafețe de teren.
 

El a spus că este necesar ca autoritățile locale să intervină pentru evitarea producerii de inundații și să anunțe Prefectura și Inspectoratul pentru Situații de Ur-gență în cazuri deosebite. Deocamdată, situația „este sub control”, nefiind afectate de inundații case sau anexe gospodărești. Pe râul Dorna s-a format un pod de gheață, care a condus la inundarea de terenuri agricole în localitățile menționate, iar primarii din zonă încearcă deblocarea cursului de apă. Domnul Onofrei a spus că specialiști pirotehniști s-au deplasat în zonă în vederea dinamitării podului de gheață și a relatat că au mai fost inundate te-renuri în zona orașului Siret, unde râul Siret a depășit cu 40 de cm cota de atenție, fără să fie însă înregistrate pagube. Totodată, pe râul Su-ceava s-a format un blocaj în zona comunei Brodina, care a fost îndepărtat. Situația cursu-rilor de apă este monitorizată, în special în zona de munte a județului, unde există risc de inun-dații, din cauza topirii bruște a zăpezilor, în urmă cu o săptămână, în zonă, stratul de zăpadă fiind de peste un metru.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: