Mai departe, spre Poliția Comunitară

Primarul municipiului Suceava, dl Ion Lungu, a declarat, joi, că va continua proce-durile de înființare a Poliției Comunitare, arătând că nu există nici un act normativ prin care această acțiune să fie stopată. Dl Lungu a spus, într-o conferință de presă, că legea privind înființarea Poliției Comunitare este în vigoare, iar municipalitatea a stabilit perioada de selecție, de concurs, vizând angajarea a 80 de persoane pentru această structură. „Mergem înainte cu înființarea Poliției Comunitare…
 

Ion Lungu

Vom vedea ce se va modifica, dacă va fi Poliție Locală și nu Poliție Comunitară, dacă se vor prelua polițiștii de proximitate și Poliția Rutieră. Deocamdată, noi vom înfi-ința Poliția Comunitară po-trivit actualei legislații”, a spus dl Ion Lungu. El a su-bliniat însă că, pentru proble-me legate de administrația locală, ar fi necesară din par-tea Guvernului și Parlamen-tului consultarea primarilor, pentru a nu exista o „incon-secvență legislativă”. „Tre-buie ținut cont și de părerile primarilor”, a spus dl Lungu arătând că după ce se adoptă o lege privind administrația locală, se constată unele pro-bleme la implementare: „Când ajungem să imple-mentăm anumite acte normative la nivel local se constată că nu există întotdeauna po-sibilitatea punerii în practică a ceea ce a dorit legiuitorul”. Potrivit unei HCL, Poliția Co-munitară a municipiului Su-ceava urmează să devină funcțională de la 1 aprilie 2004.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: