Gratuități pentru șomerii care merg la cursuri

În perioada imediat următoare, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă organizează o nouă serie de cursuri pentru șomeri, printre care se numără cele de frizer, zidar-pietrar tencuitor, tâmplar universal, dulgher, operator calculator, operator confecționer. Cursurile sunt organizate prin Centrul propriu de Formare Profesională, cât și prin Centrul Regional de Formare Profesională a Adulților Cluj, de către furnizori autorizați.
 

Diplomele pe care le primesc absolvenții sunt recunoscute pe plan național, anul trecut AJOFM pregătind 1068 persoane. Programele de formare profe-sională pentru șomeri includ calificare, recali-ficare, perfecționare și specializare. Înscrierea se poate face numai după informare și consi-liere în cadrul Biroului de informare și consili-ere privind cariera sau după mediere. Progra-mele includ perioade de pregătire practică și teoretică. Conform legii, șomerii care urmează cursuri de formare profesională își păstrează dreptul la indemnizația de șomaj și beneficiază gratuit de rechizite, materiale de instruire și manuale, abonament pe mijloacele de transport în comun pentru traseul de la domiciliu la unitatea de pregătire, de consultații și analize medicale, de teste necesare frecventării cursu-lui. Cheltuielile sunt acoperite din bugetul asi-gurărilor pentru șomaj, acesta finanțând cursu-rile de formare profesională a șomerilor înre-gistrați la agenție.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: