Bursa locurilor de muncă pentru femei

Aproape 400 de femei selectate

Un număr de 396 de reprezentante ale sexului frumos, dintr-un total de 732 de participante, au fost selectate în vederea încadrării ieri, la Bursa locurilor de muncă pentru femei, organizată de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă. La manifestare au participat 82 de agenți economici cu 450 locuri de muncă vacante. Acțiunea s-a desfășurat la Casa Culturii începând cu ora 10.00, precum și la sediile agențiilor locale din Fălticeni, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei și Rădăuți, de la ora 9.
 

Bursa locurilor de muncă pentru femei

Interesatele au putut opta pentru meserii precum cele de confecționer, asamblor articole textile, filator, brodeur, operator mașini de urzit, țesător, tâmplar, confecționer jucării, asamblor lăzi, vânzător, muncitor necalificat, patiser, ospătar, ajutor ospătar, bucătar, dactilograf, economist, agent reclamă publicitară, operator xerox, frizer și cizmar. Absolvenții de studii superioare au avut la dispoziție locuri de muncă de analist programator, programator, inginer confecții piele, agent asigurare și administrator hotel. Acțiunea este parte componentă a măsurilor active de combatere și prevenire a șomajului. Conform statisticilor AJOFM, din totalul de 21.295 de șomeri înregistrați în cursul lunii februarie, 8433 sunt femei. Dintre acestea, 76% au un nivel de instruire primar, gimnazial sau profesional, 21% liceul sau o școală postliceală, iar 3% au studii universitare. La Suceava, 25 agenți economici au oferit 178 locuri de mun-că vacante, participante fiind 277 persoane. Pa-leta locurilor de muncă a fost diversă, cea mai bogată ofertă venind din partea industriei ușoa-re, a asigurărilor și industriei prelucrării pielii.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: