Terenuri gratuite, blocuri ANL și locuințe pentru tinerii din centrele de plasament

Tinerii care îndeplinesc criteriile stabilite prin HCL vor primi terenuri pentru a-și ridica o casă, potrivit Legii nr. 15/2003. Respectivele suprafețe sunt amplasate pe DN 29, la ieșirea din municipiul Suceava înspre Botoșani. Terenurile se dau în folosință gratuită tinerilor în vârstă de până la 35 de ani, căsătoriți sau necăsătoriți, care nu dețin și nu au a-vut lo-cuință și care, tot-odată, dispun de un venit care le permite să-și ridice, prin forțe proprii, o locuință. În prima etapă, prin votul aleșilor locali s-a stabilit acordarea unei suprafețe de 300 mp, în vederea obținerii acesteia solicitanții trebuind să facă dovada unui cont bancar de minim 5000 de euro sau echivalentul acestei sume.
 

Potrivit vice-primarului Angela Zarojanu, deja a fost schițat un plan de urbanism zonal, beneficiarilor, conform legii amintite, punându-li-se la dispoziție 70.000 mp. Adjunctul șefului executivului ține să aducă la cunoștință faptul că zona face obiectul unui proiect mult mai am-bițios. Astfel, dacă viitorii posesori de terenuri la Legea nr. 15/2003 își vor construi casele undeva la centru, pe prima fâșie, la stradă, vor fi ridicate blocuri ANL. Imobilele vor fi de con-strucție medie, cu parter, etaj și man-sardă, urmând ca în planul al treilea să fie amenajate locuințe cu dotări minime, pentru tinerii care părăsesc centrele de plasament. Prin cuplarea celorlalte obiective cu blocurile ANL, primăria împușcă doi iepuri deodată. Conform programului guvernamental, utilitățile trebuie asigurate în mod obligatoriu de primărie, de aceea racordarea unui număr mai mare de beneficiari justifică pe deplin cheltuie-lile relativ mari. „Aceasta a fost și rațiunea din care a fost aleasă această zonă pentru amplasarea locuințelor la Legea nr.15, tinerii fiind mult ajutați cu utilitățile. În plus, respectiva zonă poate fi una de dezvoltare a munici-piului, pentru că putem să ne extin-dem și mai mult. Terenul este în mo-mentul de față la ADS și parțial la pri-mărie, dar, în timp, perimetrul va fi mărit”, arată dna Zarojanu. La întoc-mirea punctajului pentru acordarea terenului, în calcul vor fi luate, pe lângă cele amintite, venitul lunar, condițiile de locuit și studiile absolvite. Cei in-teresați vor depune o cerere la Serviciul „Patrimoniu” al executivului, de unde li se va da o listă cu actele necesare la dosar. Viceprimarul Angela Zarojanu a declarat că analizarea dosarelor va fi încheiată până la finele primului semestru al anului. Până la această dată, numărul de cereri înregistrate este mai mare de 200. Potrivit hotărârii Con-siliului Local, după analizarea docu-mentațiilor și calcularea punctajului, atribuirea parcelelor se va face prin tragere la sorți.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: