În loc de pământ, bani

Prefectura Suceava a făcut demersuri la Ministerul Administrației și Internelor pentru alocarea de fonduri în vederea despăgubirii a câteva sute de veterani de război. Subprefectul Alexandru Băișanu a declarat ieri, într-o conferință de presă, că este vorba despre veteranii care nu pot fi împroprietăriți, așa cum prevede legea, cu suprafața de 500 de metri pătrați de pământ în intravilan sau cu un hectar în extravilanul localităților, pe motiv că nu sunt terenuri disponibile.
 

Alexandru Băișanu

Domnia sa a precizat că Prefectura va cere de la centru suma de 4,370 de miliarde de lei, pentru despăgubirea u-nui număr de 324 de veterani de război. Subprefectul este de părere că veteranii își vor primi banii cuveniți pe la mijlocul acestui an. Până acum, 252 de veterani din județ, pen-tru care nu s-au găsit terenuri, au primit compensații bănești în valoare de peste trei miliarde de lei. „Sperăm ca până la finele primului semestru al acestui an să avem fondurile nece-sare pentru plata acestor des-păgubiri. La această dată însă se mai înregistrează dosare pentru acordarea de despăgubiri veteranilor de război ce nu au putut fi împroprietăriți din cauza deficitului de teren din localitățile de domiciliu”, a mai spus dl Băișanu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: