Ceartă ca la ușa… Primăriei

Viceprimarul comunei Șcheia, Octavian Dârja, stă pe un butoi cu pulbere alimentat de nemulțumirile mai mult decât fățișe ale beneficiarilor Legii 416 a venitului minim ga-rantat. Aceștia îl acuză pe edil că nu le-a acordat drepturile conferite de actul normativ men-ționat din luna noiembrie a anului trecut. Fapt negat de viceprimar. Ieri după-amiază, un grup pe cât de consistent, pe atât de gălăgios și violent în limbaj de „oprimați” a asaltat treptele Primăriei. Încu-rajați de prezența mass-media locale, „insur-genții” l-au înconjurat pe vice, coborât din bi-roul său pentru a calma spiritele, cerându-i să facă ce-o ști și să le dea banii. „Domnii repor-teri, ăsta are ce are cu noi, cu țâganii! Țâganii au muncit și n-au primit nici un ban. Avem copii, avem familii, da’ cum e posibil? N-am prestat? Am prestat de ne-au sărit ochii din cap și își bate joc de noi”, s-au jeluit aceștia presei, într-un vacarm greu descriptibil.
 

Octavian Dârja

Dialogul reprezentantului executivului local cu romii a fost, în aceste condiții, imposibil. Vicele, „faultat” direct, la greu și din toate păr-țile cu invective care mai de care mai colorate, dar nu mai puțin dure, a fost cât pe ce să se ia la bătaie cu cei pe care, în virtutea atribuțiilor ce-i revin, îi păstorește administrativ. În cul-mea furiei, liderul echipajului de zgomote, Vasile Marcu Feraru, un fel de șef de echipă al beneficiarilor din comună ai Legii 416, l-a făcut pe Octavian Dârja „hoț”. „Să nu mă faci, băi, pe mine hoț, că-ți bag pumnu-n gură acuma! Băi, nu ți-e rușine?”, a replicat la fel de mânios viceprimarul, ridicând obidit, reflex, mâna a-supra celui care îl ofensase. Gest reprimat la timp, fără nici un folos, însă, „interlocutorul” său izbucnind instantaneu, cu ochii ieșiți din orbite: „Cui bagi tu pumnu-n gură? Te bag… (Bip. Bip. Bip)”.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: