PUR Suceava vrea (și) scrutin uninominal

> Se strâng semnături în sprijinul unei inițiative legislative în acest sens

Umaniștii suceveni au hotărât că este momentul să schimbe modul în care românii își aleg parlamentarii. Din acest motiv, dar și pentru faptul că decizia electoratului ar trebui să țină seama în mai mare măsură de persoane decât de liste, PUR a hotărât să ceară părerea sucevenilor şi a demarat o campanie de strângere de semnături pentru introducerea unei iniţiative legislative privind votul uninominal.

Constantin Gheorghe

Liderul județean al PUR Suceava, dl Constantin Gheorghe, a declarat că, prin-tr-o asemenea lege se va des-chide ‘calea de trecere de la politicieni la oameni politici, de la individ la cetățean și de la acțiunea politică neeficientă la acțiunea politică rațională și pragmatică.’ Din punctul de vedere al umaniștilor, ale-gerea membrilor Parlamen-tului se va face prin îmbinarea a două tipuri de scrutin: scrutinul uninominal, pentru alegerea senatorilor și al unui număr de deputați egal cu cel al senatorilor, și scrutin de listă pentru restul deputaților până la completarea număru-lui total de parlamentari. Domnul Gheorghe susține că, în felul acesta, reprezentarea în Parlament va fi una reală, iar electoratul se va regăsi cu adevărat în deputații și senatorii care-și vor desfășura activitatea.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI