Fotbal interetnic

> Sub protecția Fundației ANA și Asociației Juventus, a II-a ediție a unui campionat în sală Sâmbătă după-amiază, Fundația ANA și Asociația Juventus au organizat, în sala Liceului cu Program Sportiv din Suceava, cea de a doua ediție a Campionatului Clubului Interetnic, la fotbal în sală. La fel ca la prima ediție, etniile din Suceava au răspuns prompt apelului, ba, mai mult, și-au mai și completat efectivele.
 

A fost salutată prezența ucrainenilor, care, din mo-tive obiective, au participat prima dată la campionat. Com-petiția s-a derulat în sistem campionat, cu două grupe de ca-lificări, într-un spirit de fair-play care l-a obligat pe arbitrul întrecerii să se mulțumească doar cu câteva avertismente, în locul aplicării sancțiunilor specifice. Meciurile s-au desfășurat ‘pe bune’ și cu multă înverșunare, fiecare dintre echipe dorindu-și titlul de campioană. Cei mai buni s-au dovedit a fi, până la urmă, fotbaliștii de la Uniunea Polonezilor din Româ-nia, care, ocupând primul loc, au repetat performanța de la pri-ma ediție. O surpriză plăcută au oferit adversarii lor din finală, jucătorii de la Asociația Phico-rromană, care au ridicat tribunele în picioare cu prestația lor și în urma căreia au ocupat poziția a doua. Cele două locuri s-au diferențiat, de altfel, doar în urma loviturilor de departajare, meciul fiind o adevărată bătălie. Finala mică s-a jucat între echipa Forumului Democrat German și cea a Ligii Elevilor și Studenților din Basarabia și Bucovina, germanii reușind să ocupe al treilea loc pe podium. Premierea s-a desfășurat la Clubul Studențesc ‘Casablanca’, unde participanții au primit diplome și cupe, iar învingătorii au primit fiecare câte un set de tricouri pentru întreaga echipă. Manifestarea s-a bucurat de sprijinul autorităților locale și județene, de cel al conducerii Liceului cu Program Sportiv din Suceava, care a pus la dispoziție sala. ‘Mulțumim celor care ne-au acordat încrederea și sprijinul și promitem pe viitor acțiuni și mai interesante’, avea să declare Nelu Tudorean, președintele fundației ANA, care, alături de Cornel Grosaru, liderul Asocia-ției Juventus, pune la cale deja a treia ediție a campionatului de fotbal în sală. Premiul cel mare rămâne însă participarea la concurs și înțelegerea între echipele participante. Indiferent de etnie, concurenții au simțit, incontestabil, românește, ceea ce l-a făcut pe deputatul Ghervaze Longher să declare: ‘Bucovina a demonstrat încă o dată că este un model al conviețuirii între etnii, ba chiar mă încumet să zic că am avut în Bucovina un model mai mic al Europei’.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI