Inspecţia în Construcţii a dispus remedieri la asfaltările din cartierul George Enescu

> De vină pentru calitatea necorespunzătoare este lipsa de muncitori calificaţi, iar din cauza salariilor nestimulatoare, nici Primăria nu are specialişti care să monitorizeze intervenţiile cu pricina > Acesta este „cel de-al treilea examen” > Situaţii asemănătore s-au întâlnit anterior pe străzile Universităţii şi Cuza Vodă

VICTOR-CONSTRUCT-DSCN8674Executantul lucrărilor finanţate nerambursabil din fonduri europene la infrastructura rutieră din cartierul George Enescu al municipiului Suceava va trebui să remedieze unele deficienţe constatate de Inspectoratul Judeţean în Construcţii. Primarul Ion Lungu a remarcat ieri, în cadrul şedinţei săptămânale de analiză a stadiului intervenţiilor, că în cauză se află mai multe guri de canal, firma constructoare Victor Construct Botoşani fiind obligată să refacă respectivele amenajări în cursul zilei de joi.

„Nu ştiu să toarne asfalt. Este clar că nu ştiu să lucreze cu acele aparate, nerespectându-se cota la capacele de canal. Remedierea deficienţelor va avea loc pe parcursul zilei de joi, când se va tăia carosabilul, însă după operaţii de acest gen există pericolul infiltrării apei şi de a apărea viitoare probleme” a subliniat şeful administraţiei locale.

Lungu a apreciat, totuşi, implicarea responsabililor firmei constructoare, care, potrivit lui, şi-au dat tot interesul şi au fost prezenţi pe şantier zi-lumină. Edilul-şef crede că de vină pentru calitatea necorespunzătoare a unor lucrări este lipsa de muncitori calificaţi, aceştia preferând să plece la muncă în străinătate. De asemenea, din cauza salariilor nestimulatoare, nici Primăria nu are – cu mici excepţii –, specialişti care să monitorizeze şi să controleze intervenţiile cu pricina.

„În afară de câţiva oameni, cei din Primărie se pricep la străzi tot atât cât mă pricep şi eu. Nu vreau să mă scuz, asta este realitatea: salariile sunt mici, iar oamenii buni au plecat” a reliefat Ion Lungu, menţionând că este „cel de-al treilea examen de acest fel”, situaţii asemănătore fiind întâlnite anterior pe străzile Universităţii şi Cuza Vodă.

Reamintim că finanţarea la care face referire este obţinută din economiile realizate în cadrul Programului Operaţional Regional (POR), lucrările la străzile menţionate fiind parte a proiectului în valoare de peste 27 milioane lei (circa 8 milioane euro), prin care în capitala de judeţ sunt reabilitate 10 artere de circulaţie. Conform proiectului, finalizate vor fi modernizările de pe DE 85, executate în prima etapă a POR din anii trecuţi, vizate fiind, astfel, străzile Traian Vuia, Cernăuţi şi Grigore Alexandru Ghica, toate înspre Siret. Intervenţii au loc, de asemenea, la două poduri de pe străzile Cuza Vodă şi Plevnei, din cartierul Burdujeni. Reparaţii capitale sunt prevăzute la părţile de infrastructură şi suprastructură ale podului rutier de peste râul Suceava şi pasajului CFR, ambele din cartierul Iţcani.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI