Vremea se va încălzi după 1 iulie în majoritatea regiunilor, devenind caniculară în anumite zone

Vremea se va încălzi treptat în majoritatea regiunilor ţării, începând cu 1 iulie, şi va deveni chiar caniculară, săptămâna viitoare, în anumite zone, unde temperaturile vor depăşi în medie 30 de grade.

La începutul acestei săptămâni şi în jurul datei de 7 iulie sunt posibile precipitaţii slabe cantitativ în majoritatea regiunilor ţării, conform estimării evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 29 iunie — 12 iulie, publicată pe site-ul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

În Moldova, până în jurul datei de 4 iulie, valorile termice vor fi apropiate de normalul pentru această perioadă a anului, cu maxime ce vor oscila, în medie regională, între 25 şi 28 de grade şi minime între 13 şi 16 grade. Apoi vremea se va încălzi, astfel că, în cea de-a doua săptămână, vremea va deveni călduroasă, izolat caniculară, cu medii regionale ale temperaturilor diurne de până la 33 de grade şi a celor nocturne de până la 18 grade. Averse slabe pe arii restrânse pot apărea în intervalul 1 şi 3 iulie şi în jurul datei de 7 iulie, informează meteorologii.

La munte, în prima săptămână a intervalului, regimul termic va fi caracterizat de temperaturi maxime, în medie regională, între 15 şi 18 grade şi minime între 7 şi 10 grade. Apoi, vremea se va încălzi, temperaturile diurne vor urca, în medie regională, până la 24 de grade, iar minimele se vor situa între 12 şi 14 grade. Vremea va fi în general instabilă în prima săptămână a intervalului, apoi probabilitatea de ploaie va scădea.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI