S-au încheiat înscrierile pentru bacalaureat

Au fost validaţi doar 5600 de absolvenţi de liceu din 7000

Circa 5600 de absolvenţi de licee sucevene au fost validaţi în aplicaţia „Bacalaureat 2015”, din cei 7000 înscrişi în ultimele clase de liceu, în acest an şcolar; dar „cifrele pot suferi unele modificări în zilele următoare, pe măsura verificării şi validării înscrierilor” a informat Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava.

Ca în fiecare an, după cum se observă din cifrele de mai sus, o parte din elevii de clasa a XII-a au rămas corigenţi şi nu participă în prima sesiune a bacalaureatului, iar o mare parte nu participă, pur şi simplu.

În această perioadă are loc validarea înscrierilor prin verificarea datelor de identificare şi opţiunile pentru probele scrise etc., până acum fiind validaţi 5603 candidaţi din judeţul Suceava, dintre care 300 sunt din promoţii anterioare.

Probele bacalaureatului încep în data de 8 iunie a.c. cu evaluarea competenţelor de comunicare în limba română şi continuă până pe 26 iunie, cu evaluarea competenţelor digitale şi de comunicare într-o limbă de circulaţie internaţională. „Pentru aceste probe sunt constituite 40 de centre în liceele din judeţul Suceava” a informat purtătoarea de cuvânt de la IŞJ Suceava, insp. Mariana Drumea.

Probele scrise se vor desfăşura în perioada 29 iunie – 3 iulie, iar pentru organizarea lor IŞJ Suceava a trimis spre aprobare MECŞ 20 de centre de examen.

„Având în vedere dinamica înscrierii candidaţilor, va fi luată în calcul reorganizarea centrelor în funcţie de numărul candidaţilor înscrişi în diferite zone ale judeţului” a mai precizat insp. Drumea.

Un comentariu

  1. Goana după funcții a directorilor a dus la un procent așa mic de înscrieri la Bac.Directorii care vor cu tot dinadinsul să fie pe funcții,ca nu cumva să li se ceară demiterea ,cer profesorilor de romana si matematica să lase cât mai mulți elevi corigenți sau să ceară elevilor în cazul în care îi promovează să nu se înscrie la Bacalaureat.Este o mare nesimțire,ca după 4 ani de liceu când au fost trecuți elevii ,pentru a avea unii ore sau chiar suplimentare în încadrare acum la final de drum sugerează că nu știu elevii, sunt slab pregătiți și nu merită să fie înscriși la Bacalaureat.Trebuie luate măsuri cu profesorii și școlile care practică astfel de procedee să le fie retrase funcționarea sau să fie transformate în școli profesionale ,dacă nu au randament la liceu.!!!

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI