.:Cotidian independent al județului Suceava                        Ziarul în care poți avea încredere:.

Crai nou nr. 6683 :: vineri, 24 octombrie 2014 (ediție arhivată)

Dimensiunea textului: Text de dimensiune mica.Text de dimensiune medie.Text de dimensiune mare. Știrile www.crainou.ro în format RSS

Premii pentru Poiana Stampei la Festivalul „Matcovschi”

de Silviu BUCULEI, |27.10.2012|

 


În perioada 20-21 octombrie a.c., la Vadul Rașcov, din R. Moldova, s-a desfășurat ediția a II-a a Festivalului internațional de poezie și cântec „Dumitru Matcovschi”. Județul Suceava a fost reprezentat de o delegație din Poiana Stampei, condusă de primarul comunei, Viluț Mezdrea, doi dintre participanții din această localitate primind premii speciale.

Concursul de recitare și interpretare a melodiilor pe versurile lui Dumitru Matcovschi s-a desfășurat pe patru categorii de vârstă: de la 5 la 12 ani, de la 13 ani până la 18 ani, de la 19 ani până la 35 ani și peste 36 de ani. Ambii reprezentanți ai comunei Poiana Stampei, Raluca Laura Rusu și Vasile Chiforescu, au obținut premiile speciale ale juriului. Marele premiu a fost obținut de Doinița Pârău, din R. Moldova, cu piesa: „Tu ești ca marea”.

La festival au participat personalități marcante ale vieții culturale și sociale din R. Moldova, Ucraina și România.

Primarul comunei Poiana Stampei, ing. Viluț Mezdrea, a înmânat diplome și cadouri tradiționale bucovinene maestrului Dumitru Matconschi, Valentinei Paierele, primarul localității Vadul Rașcov, Alinei Ciobanu, președinta festivalului, în alocuțiunea sa exprimându-și dorința unei colaborări mai apropiate cu frații noștri de la Nistru.

Sus