Agenturili lovesc din nou

Nu cred că PSD a anticipat că va câştiga alegerile la un asemenea scor, de aceea pregătirea pentru activitatea de guvernare a fost superficială, asta în caz că liderii partidului ar fi uzat de cine ştie ce priceperi manageriale şi competenţe. Ba din contra. Pe deasupra, imediat după alegeri, social-democraţii s-au văzut în faţa unor situaţii cu totul neobişnuite într-o ţară membră a UE: nu aveau, în afară de Dragnea(?), un politician credibil, în stare să conducă guvernul. Paliativele Shhaideh şi Grindeanu au permis, însă, observatorilor şi analiştilor să descopere imediat sărăcia de personal şi inadecvarea celor numiţi, grila miniştrilor şi a celorlalţi membri ai noului guvern scoţând în evidenţă degringolada serviciului de cadre şi a selecţiei celor calificaţi pentru funcţii de conducere. A nu se înţelege că de această boală suferă numai PSD. De aceea la Palatul Victoria se cam bate pasul pe loc.

Din păcate, nivelul de aşteptare indus electoratului de stânga crescuse în proporţie geometrică odată cu promisiunile populist-gogonate şi minciunile cuprinse în sforăitorul program de guvernare, bun numai şi numai pentru păcălit electoratul, dar cu totul nepotrivit pentru a fi pus în aplicare. De aceea a şi eşuat cu atâta zgomot, iar acum coaliţia de guvernământ dă din colţ în colţ.

Fireşte că autorii programului nu sunt dispuşi să-şi recunoască nepriceperea şi strategia greşită, aşa că o dau la întors cu minciuna. Însă, recunosc, nu m-am aşteptat ca vetustele şi comicele „agenturi străine” anticeauşiste să fie scoase din contextul revoluţiei decembriste şi folosite după 27 ani ca scuze ale proastei guvernări, fiindcă nu de altceva este vorba.

Aşadar, să vedem cum justifică liderul PSD necazurile cu guvernarea: Soros şi multinaţionalele, sistemul, binomul, serviciile secrete ale lui Iohannis, DNA şi Procurorul General, alături de alte instituţii şi ambasada SUA nu vor ca românii să trăiască bine şi împiedică PSD, câştigătorul alegerilor, să guverneze, iar Liviu Dragnea să fie prim-ministru. Or, de moment ce au câştigat alegerile, e dreptul lor să pună în operă ce politică poftesc: justiţia să tacă mâlc, preşedinţia să le aprobe orice le trece prin cap, inclusiv OUG 13, reformele Codului fiscal şi ale Codului penal să aibă trecere, în aşa fel ca lui Dragnea şi tovarăşilor săi să le fie bine. Adică să scape de braţul legii. Din fericire, politica „ciocului mic” şi-a trăit traiul.

Până acum minciuna cu „agenturili” i-a scos din încurcătură de două ori: la instalarea Guvernului Grindeanu, la demiterea acestuia şi, probabil, îi va scoate şi acum, la eşecul „fostului” program de guvernare. Toate măsurile cu care se lăudau au fost „trecute sub tăcere” de Mihai Tudose: impozitul pe gospodărie, reducerea TVA, dublarea salariilor, a pensiilor, impozitul pe cifra de afaceri, taxa de solidaritate, iar bâlbele la legea pensionării au reuşit să decapiteze toate instituţiile de forţă ale României. Nu cumva e vorba de subminarea puterii de stat (C.P. 162) sau de acţiuni duşmănoase contra statului (C.P. 158)? Parlamentarii PSD (nu numai) care au votat cu ochii închişi în 2015 salarii şi pensii speciale peste salarii şi pensii speciale nu s-au gândit de unde vor scoate banii şi ce vor zice cele 4 milioane de pensionari cu pensii de zeci de ori mai mici?

În loc de răspunsuri profesioniste la întrebările şi adevăratele crize de mai sus, ne-am trezit cu liderii coaliţiei majoritare la ceas de maximă audienţă reluând aceleaşi scuze maneliste cu duşmanii externi şi interni care au un dinte împotriva PSD şi mai ales a lui Liviu Dragnea. Iată ce mari dregători ne-am ales!

Nu ştiu ce lider naţional respectabil va fi fiind Liviu Dragnea şi nu înţeleg şi pace cum agenturili le scot pe ministrele Olguţa Vasilescu şi Carmen Dan la televizor să alunge din posturi cadrele militare şi poliţiştii, nici cum l-au obligat sistemul şi binomul pe ministrul finanţelor Ionuţ Mişa să ameninţe cu desfiinţarea ditai pilonul II de pensii.

La fel cum nu înţeleg şi pace cum l-au obligat „agenturili” pe Dragnea să-şi facă averea de nabab, piscină şi teren de tenis cu nocturnă, ca să nu mai zicem de palate. Nu cumva tocmai pentru asta e „vânat” de „forţe externe, instituţii din România, de… oameni foarte grei”?

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI