Gheorghe Flutur la întâlnirea cu reprezentanţii diasporei:

Aeroportul Suceava are acum 11 destinaţii

…Ştiu că aşteptaţi şi Barcelona, şi Paris, şi Bruxelles sau München

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat ieri, la deschiderea „Lunii Diasporei”, că Aeroportul Suceava s-a dezvoltat şi ca urmare a implicării diasporei sucevene.

El a spus că dacă în urmă cu un an se deschidea prima cursă internaţională de pe Aeroportul Suceava după modernizare, acum numărul de pasageri, doar în primele şapte luni, se ridică la 130.000, iar până la sfârşitul anului va atinge 250.000.

„Liniile internaţionale le-am deschis în cea mai mare parte cu dumneavoastră, cei din diaspora. Ştiu că aşteptaţi Barcelona, Paris şi Bruxelles şi, probabil că mâine vom discuta cu regiunea Schwaben şi despre relaţia cu Memmingen, Suceava-Memmingen, lângă München; şi aşa mai departe. Dar fără dumneavoastră nu puteam să organizăm acest lucru” a spus Flutur.

El a menţionat „grupul de la Torino”, care a făcut ca Tarom să debuteze cursele low-cost cu o cursă Suceava-Torino. „S-a creat o masă critică la capăt de linie” a spus Flutur, făcând referire la grupurile de suceveni care au făcut posibile aceste curse externe.

Preşedintele CJ Suceava a subliniat că autorităţile judeţului au o obligaţie pentru cei peste 140.000 de suceveni care sunt la muncă în străinătate.

El a spus că acum se lucrează la un studiu de fezabilitate pentru extinderea terminalului aeroportului, pentru a se reuşi procesarea a 600 de pasageri pe oră. Dar că, până atunci, se vor monta containere pentru realizarea procesării pasagerilor pe aeroport. Totodată, el a menţionat că se extinde şi parcarea, pentru că actuala parcare nu mai face faţă.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI