Automobilism, Campionatul Naţional de Drift

Călin Ciortan s-a impus în cea de-a treia etapă desfăşurată în Masivul Rarău

Cel mai bine cotat pilot român, Călin Ciortan, s-a impus în cea de-a treia etapă din Campionatul Naţional de Drift, organizată pe circuit montan în Masivul Rarău, şi este noul lider în clasamentul general.

După ce la etapa de anul trecut de pe TransRarău a fost actor principal într-un accident spectaculos, Ciortan a debutat cu stângul şi de această dată şi chiar la prima ieşire pe circuit maşina lui a avut nevoie de intervenţia echipei de asistenţă pentru a putea fi adusă în padock.

„A fost un weekend incredibil, cu agonie şi extaz. După accidentul de sâmbătă, încă nu ştiam dacă maşina poate fi reparată 100%, apoi am câştigat calificările, iar acum etapa” a spus Ciortan, care se află la a doua etapă câştigată în acest sezon.

Peste 2.000 de spectatori au fost prezenţi la battle-ul final dintre Călin Ciortan şi Sorin Ene, câştigătorul de anul trecut. În finala mică, bulgarul Atanas Kolev l-a învins pe Vlad Stănescu. În total, peste 30 de piloţi din România, Bulgaria şi Ungaria au luat startul în etapă.

Dublu campion naţional în 2012 şi 2013, Ciortan a devenit, în premieră, lider, cu 220 de puncte la general, în timp ce Traian Buşe, care a condus clasamentul până acum, a coborât până pe 4, cu 178 de puncte. Locul 2 e ocupat acum de Sorin Ene, cu 215 puncte, iar Vlad Stănescu este al doilea, adunând 184 de puncte.

Următoarea rundă va avea loc pe 5-6 august, la Constanţa.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI