Propunere a rectorului USV:

Bursă de 10.000 euro pentru handbaliştii suceveni

Rectorul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, a propus acordarea unei burse de excelenţă în valoare de 10.000 de euro pentru echipa de handbal a USV care a câştigat Campionatul European Universitar.

Handbaliştii Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, câştigătorii Campionatului European Universitar de Handbal, au revenit acasă duminică seara, fiind întâmpinaţi cu aplauze de conducerea USV şi de suporteri.

Sportivii au fost aşteptaţi în holul corpului A al USV de prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, rectorul USV, alături de care s-au aflat prof. univ. dr. Mihai Dimian, prorector cu activitatea ştiinţifică al USV, prof. univ. dr. Mircea A. Diaconu, prorector cu activitatea didactică şi asigurarea calităţii USV, prof. univ. dr. Petru Ghervan, decanul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, reprezentanţi ai conducerilor celorlalte facultăţi, studenţi precum şi alţi suceveni care au dorit să fie alături handbaliştii USV.

Cu această ocazie, rectorul USV, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, a propus acordarea unei burse de excelenţă „Ştefan cel Mare”, în valoare de 10.000 de euro, pentru echipa de handbal.

„Vă felicit din toată inima. Suntem mândri de voi, ne-aţi făcut o vară foarte frumoasă. Sper că anul viitor veţi face o surpriză la fel de frumoasă. Înainte de a câştiga voi finala ne-am gândit să vă premiem pentru rezultatele obţinute, chiar şi până în finală, iar acum cu atât mai mult, pentru că aţi devenit campioni europeni. Voi propune marţi, Consiliului de Administraţie, acordarea unei burse «Ştefan cel Mare» pentru echipa de handbal a universităţii noastre, în valoare totală de 10.000 de euro” a spus rectorul USV.

Reamintim că echipa de handbal masculin a Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava a câştigat medalia de aur la Campionatul European Universitar de Handbal care s-a desfăşurat la Antequera (Spania).

Handbaliştii suceveni au jucat, sâmbătă seara, finala Campionatului European Universitar de Handbal, învingând formaţia Universităţii Duisburg-Essen, Germania, cu scorul de 23-22 (14-9), iar jucătorul Cristian Tcaciuc a fost desemnat cel mai bun portar al turneului.

Reprezentanta României la Campionatul European Universitar de Handbal, antrenată de Adrian Chiruţ, a fost compusă din Tcaciuc Cristian, Andreica Octavian, Costea Cătălin, Bădeliţă Ovidiu, Târzioru Ştefan Adrian, Burlacu Gabriel, Sandu Mihai, Alexa Iulian Daniel, Olariu Andrei Marius, Baican Florin Bogdan, Usturoi Pavel Adrian, Ionasciuc Daniel.

Echipa de handbal masculin a Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava s-a aflat la prima participare la acest campionat, după ce a câştigat Campionatul Naţional Universitar, reuşită ce a conferit echipei sucevene dreptul de a reprezenta România în competiţia europeană.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI