DSP Suceava:

Controalele în spitalele publice şi private din judeţ nu au evidenţiat deficienţe majore…

> …ci doar mici nereguli de „ordin administrativ”

 Directorul adjunct al DSP Suceava, medicul Cătălina Zorescu, a declarat, într-o conferinţă de presă, că acţiunile de control efectuate, în luna mai, de inspectorii sanitari la spitalele publice şi private din judeţ nu au evidenţiat deficienţe majore, ci doar mici nereguli de ordin „administrativ”, pentru care s-au dat termene de remediere.

Zorescu a spus că inspectorii Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava au efectuat acţiuni de control în toate spitalele publice şi private din judeţ, în baza unui ordin al Ministerului Sănătăţii, ce au vizat verificarea conformităţii acestor unităţi la prevederile legislative în vigoare.

„Nu s-au constatat deficienţe majore, au fost doar mici nereguli punctuale pentru care s-au dat termene de remediere, cele mai lungi ajungând până în cursul lunii septembrie” a spus Zorescu, adăugând că inspectorii sanitari vor urmări, în continuare, realizarea acestor termene de remediere.

Ea a spus că neregulile constatate în timpul controalelor au fost mai mult de „ordin administrativ”, printre ele numărându-se lipsa săpunului lichid în spaţiile în care îşi desfăşoară activitatea personalul medico-sanitar, deficienţa fiind remediată pe loc, lipsa prosoapelor de hârtie în camera destinată materialelor pentru curăţenie sau depozitarea deşeurilor menajere în saci de culoare neagră direct pe pavimentul spaţiului destinat stocării temporare.

„Au fost mici scăpări ale personalului medico-sanitar care fie au fost remediate pe loc în momentul controlului, fie au primit termene de remediere” a spus Zorescu.

Medicul a precizat că Spitalul Municipal Rădăuţi se află într-un amplu proces de modernizare, de recompartimentare şi de mărire a spaţiului. O fostă secţie de pediatrie este în curs de reamenajare, urmând să fie destinată funcţionării secţiei de neurologie.

„Deşi Spitalul Rădăuţi se află într-un amplu proces de reamenajare şi renovare, activitatea decurge, totuşi, în condiţii normale, cu eforturi din partea conducerii şi a personalului medico-sanitar de a asigura desfăşurarea actului medical în condiţii optime” a precizat Zorescu. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI