Suceava va avea grădină botanică

> Ea va fi înfiinţată în acest an de Universitatea Suceava > USV va realiza şi un „acoperiş verde” pentru aula E

Municipiul Suceava va avea o grădină botanică ce urmează să fie înfiinţată, începând cu acest an, de Universitatea Suceava, a anunţat, la Bucovina TV, rectorul USV, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, care a mai spus că o altă premieră este realizarea unui „acoperiş verde” al aulei E.

„Începem să facem primele lucrări în campusul II” a anunţat Valentin Popa, menţionând că în acest campus sunt foarte multe investiţii de realizat, fiind prevăzute 19 obiective.

„Grădina botanică va fi primul obiectiv ce va fi început anul acesta. Banii sunt alocaţi deja, trebuie să intre în cont. Avem de plantat peste 400 de pomi” a spus Popa.

El a arătat că vor fi trasate aleile şi plantaţi pomii, apreciind că circa 26% din suprafaţă va fi plantată anul acesta cu pomi mai mari şi mai mici, care trebuie să crească, iar anul viitor vor fi realizate şi aleile.

„Avem un proiect de 200.000 de lei, din care 140.000 de lei pentru plantarea de copaci” a spus Valentin Popa, care a anunţat că Universitatea va realiza un proiect în premieră, respectiv va face un „acoperiş verde” pentru aula E .

„Nu vreau să spun mai multe” a adăugat rectorul, care a spus doar că „acoperişul verde” va fi unul ce foloseşte soluţii noi şi va fi finalizat până în luna noiembrie.

Rectorul USV a mai declarat că al doilea obiectiv în campusul universitar II vor fi cele două cămine studenţeşti cu 900 de locuri de cazare, finanţat prin Compania Naţională de Investiţii.

În campusul universitar II, care este amplasat în zona Moara, cu o suprafaţă de 30 ha, sunt prevăzute investiţii pentru clădirile Facultăţii de Silvicultură şi Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, o sală polivalentă, două cămine pentru studenţi, un restaurant, grădină botanică, un parc dendrologic, un centru de transfer tehnologic şi incubatoare de afaceri. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI