Lansare de carte la Rădăuţi

„La gura sobei cu Badea Toader”

„– De ce scrii aşa de mult, bade Toader?

În dreapta ţinea pixul. A ridicat mâna stângă, cu degetele strânse, a îndreptat arătătorul spre mine şi, punctând cu mâna, mi-a spus sacadat:

– Să-se-şti-e!”

„Toader Hrib – o legendă vie” (Emil Ianuş) se intitulează prefaţa celei mai recente cărţi apărute sub semnăturile prof. Gheorghe Dolinski şi, în chenar negru, a soaţei sale prof. Avramia Dolinski – „La gura sobei cu Badea Toader” (Editura Septentrion, 2017). După ce, pe 9 iunie, a fost lansată la Şcoala Arbore, cartea este lansată la Rădăuţi, joi, 22 iunie, de la ora 13, la Biblioteca Municipală „Tudor Flondor”, într-o manifestare organizată de Societatea pentru Cultura şi Literatura Română în Bucovina (SCLRB). Cu acest prilej, despre carte şi autor va vorbi prof. Petru Bejinariu, în faţa unui public în rândurile căruia, e de bănuit, se vor afla membri ai SCLRB, cadre didactice şi elevi, în mijlocul cărora – mereu neobosit, curios şi nu în cele din urmă admirator – s-a aflat şi se află prof. Gheorghe Dolinski.

„La gura sobei cu Badea Toader” (un volum de peste 500 de pagini conţinând text – inclusiv numeroase colaborări, nume cunoscute din spaţiul cultural al judeţului – şi imagini) este un proiect editorial realizat cu sprijinul CJ Suceava, prin Centrul Cultural „Bucovina”, Direcţia Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale. (L.D.C.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI