Microbiştii suceveni îşi dau cu părerea despre viitorul antrenor al naţionalei României

Selecţionata României are doar şase puncte din şase partide disputate în Grupa E a preliminariilor Campionatului Mondial din Rusia 2018. Adus la cârma reprezentativei după un turneu final neconvingător la Europenele din Franţa, neamţul Daum, primul antrenor străin al naţionalei din istoria României, nu s-a descurcat şi este foarte posibil ca el să plece chiar după amicalul de azi cu Chile.

Deşi avea un discurs bun şi toate „vorbele” la el, cum se spune, antrenorul german nu a reuşit să schimbe mai nimic la echipa de fotbal a României. Nu este de comentat mai nimic, în afara salariului său cam mare, pentru că la momentul respectiv s-a considerat că este o soluţie mai bună. S-a greşit! Acum trebuie să vedem unde e buba. La antrenor sau la generaţia actuală de jucători.

Microbiştii suceveni au părerile împărţite. Pentru ca să te descurci la o echipă ca antrenor, este foarte important să ştii să comunici cu jucătorii. Nu este obligatoriu să ştii limba ţării respective, deşi toate au subtilităţile lor, trebuie să te faci înţeles. Poate că filosofia germană nu s-a potrivit cu cea românească, asta în mod cert, şi poate că Daum nu a ştiut să facă o combinaţie reuşită între veterani şi tineri. Oricum, un antrenor bun de naţională trebuie să facă o selecţie bună şi să ştie să pună pe fiecare la locul în care dă randamentul maxim.

Pe de altă parte, jucătorii români de acum nu mai au imaginaţia de altădată şi parcă nici aplombul celor din anii trecuţi. Cu gândul mai mult la „birbuzei”, fotbaliştii români nu mai alcătuiesc parcă o familie şi nu se mai concentrează atunci când vin la Naţională.

Ce este de făcut? Cum România are 20 de milioane de selecţioneri, va urma un adevărat „circ” legat de următorul antrenor al naţionalei de fotbal. După experimentul nereuşit cu neamţul Daum, un lucru este sigur, viitorul antrenor va fi român. Aici încep adevărate telenovele şi scenarii legate de potenţialul şi afinităţile celui care va veni pe banca tehnică. Pe lista posibililor sunt Gâlcă, Răzvan Lucescu, Olăroiu, Contra sau Dan Petrescu, antrenori care au arătat că pot şi în România, şi în alte colţuri ale planetei.

Indiferent de cine va veni, şi poate că este bine chiar în cel mai scurt timp, el va trebui să realizeze o reconstrucţie, mai ales că Mondialul 2018 este compromis şi se poate naşte o nouă echipă a României.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI