Flutur, confirmat de preşedintele Ucrainei

Poroşenko anunţă că va discuta cu Iohannis la Cernăuţi

> Principalul subiect al întâlnirii va fi situaţia punctelor de trecere a frontierei, în contextul liberalizării regimului de vize pentru ucraineni

 Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, intenţionează să aibă o întâlnire cu preşedintele României, Klaus Iohannis, în regiunea Cernăuţi, în două-trei luni, a anunţat Kyiv Post.

„Am avut o conversaţie telefonică cu Klaus Iohannis, preşedintele României, şi am sugerat ca, în loc să ne întâlnim la Kiev, să se ne întâlnim la graniţă. (… ) Am căzut de acord ca această întâlnire să fie în două-trei luni” a declarat Poroşenko, miercuri, la Lutsk, la o întâlnire cu Administraţia de Stat din regiunea Volyn pe problematica ridicării regimului de vize pentru cetăţenii ucraineni care vor să intre în ţările Uniunii Europene.

Sursa citată arată că preşedintele ucrainean a spus că întâlnirea ar urma să fie organizată în apropierea graniţei ucraineano-române, în regiunea Cernăuţi.

Potrivit lui Poroşenko, în timpul întâlnirii se va discuta despre cooperarea în zona de frontieră şi în special despre problematica funcţionării punctelor de trecere a frontierei dintre cele două ţări.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, miercuri, că şedinţa comună între Consiliul Regional Cernăuţi şi Consiliul Judeţean Suceava, care urmează să fie organizată la Cernăuţi, i-ar putea avea ca invitaţi de onoare pe preşedinţii României şi Ucrainei, respectiv Klaus Iohannis şi Petro Poroşenko. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI