Atletism

Angela Olenici şi Andrei Dorin Rusu şi-au realizat baremurile pentru campionatele mondiale, respectiv europene

Atleţii din judeţul Suceava au participat, recent, la prima din cele două etape ale Campionatului Naţional de Atletism în aer liber pentru juniori, tineret şi seniori, un concurs puternic în care mai toţi sportivii au tras pentru a-şi face baremurile pentru competiţiile internaţionale, în special pentru campionatele europene şi mondiale. Deşi este încă junioară II, atleta Angela Olenici, antrenată la Liceul cu Program Sportiv din Suceava de profesorul Toader Flămând, a concurat în proba open de 1500 de metri şi a reuşit să-şi facă baremul pentru Campionatul Mondial de juniori II cu timpul de 4 minute, 32 de secunde şi 7 sutimi, limita fiind 4 minute şi 33 de secunde. Angela a trecut a treia linia de sosire, fiind prima dintre junioare, după două senioare consacrate, Ancuţa Bobocel şi Roxana Bîrcă. În a doua zi de concurs, Angela a concurat şi la 800 de metri şi a fost la doar 51 de sutimi de secundă de a-şi face baremul pentru Campionatul Mondial de juniori II, care este de două minute, 14 secunde şi 1 sutime.

„Angela este o atletă completă, cu calităţi pentru probele de semifond, adică rezistenţă şi viteză. La acest concurs de la Piteşti a reuşit să-şi facă baremul la 1500 pentru mondialele de juniori II şi sperăm ca până la finalul lui iunie să-l reuşească şi pe cel pentru mondialele de juniori I, dar şi la 800 de metri, unde a fost foarte aproape în cursa de la Piteşti. Mai mult, ea are de anul trecut baremul în proba de 2000 metri obstacole pentru mondialele de juniori II, dar trebuie să-l confirme şi în 2017. Un alt sportiv, Cătălin Tocilă, a ocupat locul 3 la selecţia de la Vatra Dornei şi va participa la balcaniada de alergare montană, dar şi la europene şi mondialele de juniori I”, a explicat antrenorul Toader Flămând.

Tot în Grand Prix-ul de la Piteşti, atletul Andrei Dorin Rusu, antrenat la Clubul Sportiv Municipal Dorna din Vatra Dornei de Cristian Prâsneac, a reuşit să câştige proba de 10.000 de metri cu un record personal, 30 de minute şi 20 de secunde, timp cu aproape un minut mai bun decât baremul pentru Campionatul European de juniori I, ce va avea loc în perioada 20-23 iulie, în Italia.

În proba de 1500 de metri, un alt sportiv de la CSM Dorna Vatra Dornei, Daniel Claudiu Mihăescu, a ocupat locul 3 şi a fost foarte aproape de a-şi face baremul pentru Campionatul Mondial de juniori II, la doar 80 de sutimi de secundă.

„Mă bucur foarte mult că Andrei Dorin Rusu a reuşit să-şi facă baremul pentru europene, concurs unde avem speranţe la o medalie. Sper ca la competiţiile viitoare şi Daniel Mihăescu să-şi facă baremul pentru mondiale şi cu siguranţă se va întâmpla acest lucru, deoarece a fost extrem de aproape la Piteşti. Mulţumesc conducerii Primăriei municipiului Vatra Dornei, dar şi firmei Romanel Universal Company SA Vatra Dornei pentru sprijinul acordat”, a declarat antrenorul dornean Cristian Prâsneac.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI