La DSP Suceava

Două posturi de medic epidemiolog scoase la concurs

> Deocamdată nu s-a înscris niciun candidat

Directorul adjunct al DSP Suceava, medicul Cătălina Zorescu, a declarat, marţi, că instituţia a scos la concurs un post vacant de şef al Compartimentului de supraveghere epidemiologică şi control boli transmisibile şi un post de medic primar epidemiologie în cadrul aceluiaşi compartiment.

Zorescu a spus că anunţul a fost publicat în data de 5 mai a.c., în „Viaţa medicală”, iar înscrierile se fac în termen de 15 zile de la apariţia anunţului, concursul organizându-se după 30 de zile de la publicarea acestuia.

Ea a precizat că medicul epidemiolog Diana Iliescu urmează să se pensioneze în perioada următoare, după o activitate prestigioasă şi îndelungată în cadrul reţelei de supraveghere epidemiologică. Zorescu a mai spus că supravegherea epidemiologică e un domeniu de activitate dificil, iar pentru formarea unui medic epidemiolog tânăr sunt necesari 2­3 ani.

Ea a menţionat că sunt doi medici rezidenţi pe post, în anul I şi II, dar nu se ştie dacă aceştia vor dori să vină să lucreze la Suceava la finalizarea rezidenţiatului.

Directorul adjunct al DSP Suceava a arătat că, până în cursul zilei de marţi, nu s-a înscris niciun candidat pentru cele două posturi vacante scoase la concurs.

Zorescu a spus că salariile sunt, în prezent, destul de motivante; un medic epidemiolog-şef al compartimentului poate avea un salariu lunar de aproximativ 6000 de lei.

Print Friendly

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: