Peste 570 kg de produse de origine animală confiscate

În trimestrul întâi al anului 2017, inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava au organizat şi întreprins 520 de controale, monitorizarea şi verificarea constituind acţiuni prevăzute în Planul Naţional – Cadru de Inspecţie şi Control.

Ioan Corduneanu, directorul executiv al instituţiei, a declarat că, în timpul descinderilor, ca urmare a neregulilor depistate, au fost aplicate 18 amenzi, valoarea acestora însumând 18.000 de lei. În alte 28 de cazuri, agenţii economici cu deficienţe au primit doar avertismente, lucrătorii DSVSA dispunând şi confiscarea a 577,16 kg de produse alimentare de origine animală.

Totodată, în perioada amintită, lucrătorii de specialitate ai DSVSA au făcut audituri în patru unităţi de procesare a laptelui şi în unităţi de procesare a cărnii. La fel, în cele dintâi 3 luni ale anului, evaluate şi încadrate în grupe de risc au fost 297 de unităţi de procesare-comercializare a produselor de origine animală şi non-animală, înregistrate sanitar-veterinar fiind 123 de unităţi. Lucrătorii sanitari veterinari au dat 393 de avize şi au autorizat 60 de mijloace de transport. De altfel, aceste din urmă demersuri fac parte din atribuţiile privind evaluarea şi încadrarea în grupe de risc a unităţilor, înregistrarea structurilor de profil nou înfiinţate, dar şi a mijloacelor de transport auto.

Totodată, în intervalul 1 ianuarie – 30 martie exploataţiile profesionale şi cele nonprofesionale din judeţ au făcut obiectul a opt verificări ale inspectorilor sanitari veterinari, acestea fiind parte ale eşantioanelor de control pentru acordarea subvenţiilor prin intermediul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură. Pe de altă parte, în cursul primului trimestru, spre incinerare au fost dirijate circa 802,24 tone de subproduse de origine animală.

„Demersul are în vedere asigurarea măsurilor generale pentru eliminarea subproduselor de origine animală, în scopul protejării sănătăţii animale şi a celei publice” a precizat Ioan Corduneanu.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI