România a avut cea mai mică rată a inflaţiei din UE, de 0,4%, în martie 2017

România a raportat cea mai mică rată a inflaţiei, de 0,4%, în martie 2017, fiind urmată de Olanda şi Irlanda, care au avut o rată a inflaţiei de 0,6%, la polul opus situându-se Lituania şi Letonia, cu rate de 3,2%, respectiv 3,3%, potrivit unui raport Eurostat publicat ieri.

Potrivit Eurostat, inflaţia anuală a Uniunii Europene a fost de 1,6% în martie 2017, de la 2% în februarie.

Comparativ cu februarie 2017, rata anuală a inflaţiei a scăzut în 17 state membre, rămânând la acelaşi nivel în alte şase şi crescând în cinci state.

Un impact semnificativ asupra inflaţiei anuale din zona euro a fost generat de transporturi (0,48 puncte procentuale), combustibilii pentru încălzit (0,11 puncte procentuale) şi legume (0,08 pp), în timp ce telecomunicaţiile (-0,09 puncte procentuale) şi articolele de îmbrăcăminte (-0,05 puncte procentuale) au înregistrat cel mai redus impact.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: