Doi ani a fost de negăsit, dar a ajuns în cele din urmă la închisoare

> Un bărbat din Vicovu de Sus, urmărit naţional, are de ispăşit trei condamnări la închisoare

 Dumitru Mironescu, de 48 de ani, din Vicovu de Sus, a ajuns în cele din urmă după gratii, la mai bine de doi ani de când o primă instanţă de judecată l-a condamnat la închisoare.

Pe 24 februarie 2015, Judecătoria Bacău l-a trimis pe vicovean un an la puşcărie, pentru contrabandă, dar, până să execute pedeapsa, bărbatul a dispărut. Două zile mai târziu el a devenit urmărit naţional şi timp de doi ani şi două luni nu a fost de găsit.

Activitatea infracţională a lui Mironescu a fost una laborioasă, iar, între timp alte două instanţe de judecată au pronunţat, în ce-l priveşte, condamnări cu privare de libertate.

Pe 19 februarie 2016, Judecătoria Rădăuţi a hotărât o pedeapsă de 2 ani, 4 luni şi 19 zile închisoare pentru comiterea infracţiunilor de „procurarea unui document administrativ fals”, „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere” şi „uz de fals”.

Trei luni mai târziu, pe 31 mai 2016, Tribunalul Călăraşi a emis un mandat de executare a închisorii de 2 ani şi 8 luni pentru infracţiunile de „evaziune fiscală” şi „contrabandă”.

Cu dor de casă, Dumitru Mironescu a vrut să-şi petreacă Paştele în locurile natale astfel că pe 18 aprilie, în jurul orei 15, poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale Suceava şi ai Poliţiei Oraşului Vicovu de Sus l-au identificat la domiciliu, în Vicovu de Sus, l-au reţinut şi l-au condus în arestul IPJ Suceava.

Cu baza celor trei mandate emise de instanţele de judecată vicoveanul a fost escortat şi încarcerat în Penitenciarul Botoşani.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: