Un diamant uriaş, de 709 carate, a fost descoperit de un pastor din Sierra Leone

Un pastor creştin din Sierra Leone a descoperit unul dintre cele mai mari diamante netăiate din lume, în districtul Kono, informează BBC. Diamantul de 709 carate, găsit de pastorul Emmanuel Momoh, a fost încuiat în sediul băncii centrale din Freetown. Piatra preţioasă se numără printre cele mai mari 20 diamante găsite vreodată.

Căutătorii de pietre preţioase sunt o prezenţă comună în Sierra Leone, o ţară bogată în astfel de comori, precizează sursa citată. Diamantul, a cărui valoare nu a fost încă evaluată, este cel mai mare găsit în Sierra Leone din 1972, an în care a fost descoperită Steaua din Sierra Leone, de 969 de carate.

Sierra Leone este o ţară binecunoscută pentru industria diamantelor. Vânzarea acestor pietre preţioase a jucat un rol în finanţarea războiului civil care a afectat această ţară timp de un deceniu, grupurile rebele oferind aceste pietre preţioase în schimbul armelor – aspect înfăţişat şi în filmul hollywoodian „Blood Diamond”, cu Leonardo Di Caprio şi Djimon Hounsou. În ultimii ani s-a înregistrat o creştere a numărului de diamante de mari dimensiuni descoperite în minele din sudul Africii, printre acestea numărându-se o astfel de piatră preţioasă de 1.109 carate, găsită în Botswana în 2015.

Print Friendly

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: