Deputatul Maricela Cobuz explică de ce s-a abţinut să voteze legea privind Ziua Unirii Basarabiei cu România: Poate nu era momentul acum

> Vom vedea dacă va urma o unire reală sau doar o sărbătoare, precizează Maricela Cobuz

Deputatul PSD de Suceava Maricela Cobuz, care s-a numărat printre cei şase parlamentari care nu au votat pentru legea prin care ziua de 27 martie este declarată Ziua Unirii Basarabiei cu România, a explicat că s­-a abţinut de la vot pentru a da un semnal că poate nu era momentul adoptării unei asemenea legi.

Cobuz a declarat că s-a abţinut de la vot pentru că ştia că legea va fi adoptată, dar că a dorit să rămână un semn de întrebare asupra acestei legi.

„Ştiam că legea va trece, dar poate nu era momentul acum. Nu înseamnă că nu sunt de acord” a declarat deputatul sucevean.

Ea a arătat că a fost prea repede promovată această lege şi că a avut semne de întrebare.

„Nu înseamnă că nu eram de acord. Poate că nu era momentul şi de aceea am decis să mă abţin. Ştiind că legea va trece, am vrut să-mi spun punctul meu de vedere. Am vrut să rămână un semn de întrebare din partea mea. Prea repede s-a propus aspectul acesta şi a şi trecut. Există vreun interes pe viitor din punctul acesta de vedere? Cine priveşte în perspectivă îşi dă seama că acesta este un prim pas pentru o altă etapă pe care o vom vedea. Vor vedea cetăţenii dacă va urma o unire reală sau doar o sărbătoare. Istoria nu stă. Abţinerea are o conotaţie, are o nuanţă” a spus deputatul sucevean.

Ea a mai declarat că nu considera o urgenţă această lege.

Mai mult, Maricela Cobuz a spus că a votat toate celelalte propuneri pentru cei din Republica Moldova, respectiv transport gratuit, cazare pentru studenţi, burse sociale.

Camera Deputaţilor a votat, recent, cu 260 de voturi „pentru”, şase „abţineri” şi un vot „împotrivă” legea privind declararea zilei de 27 martie, Ziua Unirii Basarabiei cu România, ca zi de sărbătoare naţională. Această zi va fi una de sărbătoare naţională, dar nu una de sărbătoare legală, astfel că salariaţii nu vor avea zi liberă.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI