În contextul crizei unor medicamente pentru tratamentul bolnavilor de cancer

La SJU situaţia „nu e dramatică”

Directorul medical al Spitalului Judeţean Suceava, medicul oncolog Doina Elena Ganea, ne-a declarat, ieri, că situaţia nu e dramatică în spital în ce priveşte tratamentul pacienţilor ocologici, întrucât lipsesc anumite doze din doar două medicamente, dar acestea pot fi înlocuite cu doze din alte medicamente existente în unitate.

„Lipseşte calciul folinat de 30 mg, dar avem de 100 mg, şi Cisplatin de 50 ml, dar avem de 10”.

Directorul medical a explicat că la SJU există unitate de preparare a soluţiilor, în cadrul farmaciei spitalului, astfel că se pot prepara dozajele corespunzătoare.

Dr. Doina Elena Ganea a mai spus că a fost organizată licitaţie pentru 61 de loturi de medicamente necesare tratamentelor oncologice, data de depunere a ofertelor fiind 13 martie a.c., dar şase loturi au fost anulate întrucât nu s-a înscris nimeni cu oferte de preţ.

Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer a sesizat că medicamentele oncologice lipsesc din farmacii, iar unele din cele existente nu pot fi achiziţionate, întrucât le lipseşte preţul. Reprezentanţii federaţiei au mai precizat că peste 150.000 de femei din România operate de cancer mamar „riscă o recidivă a bolii, din cauză că lipsesc medicamentele de întreţinere, un tratament hormonal care le este prescris acestor femei”.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI