Tichetele pentru grădiniţă nu au căutare

> În 2016, Direcţia de Asistenţă Socială a Primăriei Suceava a gestionat 21 de dosare, cu 30 de beneficiari ai sprijinului financiar în cauză

Puţini suceveni sunt interesaţi de tichetele de grădiniţă, cu toate că necesarul financiar şi procedurile pentru acordarea stimulentelor educaţionale în sistemul de învăţământ preşcolar au fost aprobate, în Consiliul Local al municipiului Suceava, încă din februarie 2016. Ba mai mult, din Fondul de rezervă bugetară s-a alocat o sumă de 40.000 lei pentru amenajările necesare distribuirii drepturilor în cauză. Solicitarea a venit din partea Direcţiei de Asistenţă Socială, responsabilii acestei structuri invocând necesitatea efectuării unor lucrări de renovare şi compartimentare a parterului sediului Primăriei din Burdujeni, pentru „realizarea unui compartiment de tip casierie şi a unui birou în care îşi vor desfăşura activitatea angajaţii care vor gestiona tichetele de grădiniţă, tichete cu regim special”.

Astfel, potrivit unei informări a DAS, în anul anterior au fost gestionate 21 de dosare, cu 30 de beneficiari ai sprijinului financiar în cauză. În februarie 2016, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Suceava a alocat autorităţilor locale din reşedinţa de judeţ suma de 148.600 lei, scopul fiind acela al stimulării participării la învăţământul preşcolar a copiilor care provin din familiile  defavorizate. Stimulentele educaţionale se acordă începând cu luna în care beneficiarul îndeplineşte condiţiile de eligibilitate, pe baza unei cereri şi a unei declaraţii pe propria răspundere. Copiii vor trebui să fie prezenţi zilnic la grădiniţă, cu excepţia absenţelor medicale motivate şi a învoirilor aprobate de cadrele didactice, pe durata a cel mult trei zile. Tichetele sociale pot fi folosite doar pentru achiziţionarea de produse alimentare, produse de igienă, a îmbrăcămintei şi rechizitelor şcolare.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI