Programul de tăieri al Direcţiei Silvice, boicotat de agenţii economici

 Direcţia Silvică Suceava nu şi-a putut realiza integral programul de exploatare pe anul 2016. În baza prevederilor Codului silvic, cât şi a amenajamentelor silvice, Consiliul de Administraţie al Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva a aprobat, pentru Suceava, prin mai multe hotărâri, un program de recoltare a masei lemnoase de 1.356.000 milioane mc, însă acesta nu putut fi materializat din cauză că unele societăţi specializate au refuzat să participe la licitaţiile ţinute de instituţia suceveană.

„Programul a fost realizat 99,89%, ca urmare a boicotării de către agenţii economici a licitaţiilor organizate de Direcţia Silvică Suceava, la finele anului 2016 exploatându-se un volum total de 1.337.000 mc” informează Direcţia Silvică Suceava.

Astfel, 956.500 mc, respectiv 71%, au ajuns în exploatarea agenţilor economici atestaţi, potrivit contractelor de furnizare a masei lemnoase pe picior; 265.900 mc, adică 20%, au fost exploataţi prin prestări de servicii de exploatare, tot de agenţi economici atestaţi. Cu formaţiile proprii, în regia ocoalelor silvice, Direcţia Silvică a exploatat 114.6000 mc, ceea ce înseamnă 9% din totalul exploatării.

La finele anului 2016, suprafaţa totală administrată de Direcţia Silvică Suceava era de 342.024 ha de fond forestier, dintre care 272.412 ha proprietate publică a statului şi 69.612 ha proprietate a persoanelor juridice şi fizice, aflată în administrare şi/ sau pază.

Obiectivele generale ale Direcţiei Silvice Suceava constau în apărarea, conservarea şi dezvoltarea durabilă a fondului forestier; intensificarea eforturilor de protejare a pădurilor; gestionarea durabilă a faunei cinegetice de pe fondurile de vânătoare atribuite; dezvoltarea reţelei de accesibilizare a fondului forestier judeţean; recoltarea, prelucrarea şi valorificarea produselor specifice fondului forestier; asigurarea respectării prevederilor din standardele de certificare a pădurilor la nivel de direcţie.

Print Friendly

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: