Atletism

Andrei Dorin Rusu şi-a adjudecat poziţia a cincea la un concurs desfăşurat în Scoţia

Andrei Dorin Rusu, sportiv legitimat la CSM „Dorna” Vatra Dornei şi antrenat de profesorul Cristian Prâsneac, a participat la finele săptămânii trecute la competiţia sportivă „European Athletics Cross Country Permit Races”, desfăşurată în Scoţia, alături de reprezentativa Europei.

Andrei Dorin Rusu a reuşit să termine proba de 6.000 m pe poziţia  a cincea, după o cursă alergată într-un timp de 19 minute şi 38 de secunde. Pe primul loc s-a clasat Noah Affolder din SUA, urmat pe poziţiile a doua şi a treia de Miguel Gonzalez din Spania şi Conor Lundy din SUA. Locul al patrulea a fost adjudecat de Seth Hirsch din Statele Unite. Sportivul legitimat la CSM Vatra Dornei a fost cooptat în echipa Europei pentru a alerga, alături de alţi sportivi europeni, împotriva reprezentativelor SUA, Africii, Americii de Sud şi Marii Britanii. Obiectivul sportivului, dar şi al antrenorului său, a fost obţinerea unei medalii, însă din cauza unei accidentări suferite pe 11 decembrie 2016 la Campionatul European de Cros din Italia, Andrei Dorin Rusu şi-a adjudecat doar locul al cincilea în proba de şase kilometri.

„Traseul pe care s-a alergat a fost unul dificil, cu mult noroi şi multe porţiuni de urcare şi coborâre. Mai mult de atât, am avut două locuri cu apă pe care trebuia să le traversăm, iar dacă se călca rău, exista riscul de cădere şi chiar de accidentare. Acele locuri cu apă au făcut diferenţa. Îmi doream foarte mult să mă întorc acasă cu o medalie, însă pentru mine şi locul al cincilea este o victorie” a declarat Andrei Dorin Rusu.

Antrenorul sportivului, profesorul Cristian Prâsneac, a vorbit despre evoluţia sportivului său imediat după aflarea rezultatelor: „Sunt încântat de rezultatul obţinut de Andrei în Scoţia, cu toate că înainte de start declarasem că ne aşteptăm la adjudecarea unuia dintre cele trei locuri ale podiumului. Cred că dacă nu ar fi existat accidentarea din Italia, din decembrie 2016, am fi avut rezultate şi mai bune.

Aş vrea să mulţumesc conducerii Primăriei Municipiului Vatra Dornei care de fiecare dată  ne-a fost alături!”

Atletul din Vatra Dornei se aştepta la o evoluţie mai bună a reprezentativei Marii Britanii, mai ales că unul dintre sportivii lor a câştigat în anul 2016 competiţia de la Edinburgh.

„O evoluţie foarte interesantă mi s-a părut cea avută de americani. Au alergat grozav astăzi şi iată că au reuşit să câştige primul loc. Am mai alergat împotriva lor, însă nu mă aşteptam la o cursă atât de bună. Dincolo de SUA, sportivii din Marea Britanie mi s-a părut că au făcut o cursă bună, cu toate că au reuşit să îşi adjudece doar locul al optulea”, a mai adăugat Andrei Dorin Rusu

În urma rezultatelor din Scoţia, Europa a obţinut primul loc, cu patru sportivi clasaţi în primii opt, urmată de echipa SUA cu trei sportivi şi Marea Britanie cu un sportiv. Dorneanul a făcut parte din echipa Europei alături de Jakob Ingebrigsen din Norvegia, Adrian Ben, Miguel Gonzalez şi Annasse Mahboub El Hamdouini, toţi trei din Spania, şi Omer Oti din Turcia. Rezerve au fost Sergiy Polikarpenko din Italia şi Eshetu Worku din Israel.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI