Trei vieţi curmate în accidente de circulaţie

 Weekend negru pe drumurile judeţului. Nu mai puţin de trei vieţi omeneşti au fost curmate brusc în urma unor accidente de circulaţie la baza cărora a stat viteza mult prea mare, neadaptată la condiţiile meteo existente. Una dintre victime este o femeie care a murit în timp ce se deplasa ca pieton. Datele obţinute de la Biroul de presă din cadrul IPJ Suceava arată că accidentul a avut loc pe DN 17, în comuna Vama, după ce un şoferul unui camion cu remorcă, în vârstă de 36 de ani, din comuna Iacobeni, a observat că autovehiculele din faţa sa au frânat brusc pentru a acorda prioritate de trecere unei persoane care trecea drumul pe o trecere de pietoni marcată şi semnalizată corespunzător. Motiv pentru care a frânat şi el. Viteza prea mare cu care se deplasa a făcut ca vehiculul să nu poată fi oprit la timp şi, pentru a nu se izbi în maşinile din faţă, a tras de volan dreapta. Atunci a pătruns pe acostament, spun poliţiştii, şi a lovit din plin o femeie de 32 de ani, din localitate, care se deplasa în calitate de pieton din direcţie opusă. Impactul a fost atât de puternic încât victima a murit pe loc. Cercetările efectuate de oamenii legii au stabilit că „accidentul s-a produs din vina conducătorului auto care a circulat cu viteză excesivă în interiorul localităţii şi în apropierea unei treceri de pietoni semnalizată şi marcată corespunzător”. Conducătorul autoutilitarei cu remorcă nu consumase băuturi alcoolice înainte de a porni la drum.

 Lovit de maşină pe când dormea în mijlocul drumului

 Firul unei alte vieţi s-a rupt brusc în seara de sâmbătă, în jurul orei 21.15, pe Calea Bucovinei, din oraşul Vicovu de Sus. Un tânăr conducător auto, de 28 de ani, din comuna Brodina, a surprins şi accidentat mortal un localnic de 31 de ani, ce se afla întins pe partea carosabilă şi a fost observat prea târziu. Testarea cu aparatul etilotest a demonstrat că şoferul nu consumase băuturi alcoolice înainte de a se sui la volan. În cauză a fost întocmit un dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

Cea de-a treia viaţă a fost curmată sâmbătă în urma unui eveniment rutier înregistrat aproape de ora 23, pe DN 17B, în localitatea Holda, oraşul Broşteni. „Pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum, la ieşirea dintr-o curbă, un tânăr de 25 de ani, din localitate, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a lovit violent un stâlp de la reţeaua de energie electrică situat pe marginea arterei rutiere” arată cercetările efectuate de poliţişti. În urma accidentului au rezultat două victime: şoferul, dar şi un pasager din maşină, localnic în vârstă de 18 ani. Rănile grave suferite de conducătorul auto au făcut însă ca acesta să se stingă din viaţă pe patul de spital.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI